24.04.2024
Культура Новини Файні люди

Тернопільський художник щодня виставляє нову картину на своєму балконі на Руській

Виставку своїх авторських робіт “На балконі” представляє тернопільський художник Рустам Давлетов. Кожного дня до кінця карантину він виставлятиме картину на балкон майстерні за адресою: вул. Руська, 28. Сьогодні, 2 квітня пропонує до перегляду картину “Берегиня”.

“Берегиня”, (олія, полотно), 2012 р.

Виставка стартувала 29 березня, за цей час Рустам Давлетов вже показав роботи “Вечірня”, “Віра в себе”, “Осіння мелодія”, “Танець”. Фотографії з картинами на балконі отримують сотні уподобань та коментарів у соцмережах. 

Картина “Вечірня”, (акрил, полотно) 2018 р.

– Ідея такої виставки з’явилася для того, щоб додати в стрічку новин трохи позитиву і добра. А також зробити живою та цікавою мою групу «Арт-студія Д.Р», за якою стежать користувачі у “Фейсбуці” та “Інстаграмі”, – розповідає Рустам Давлетов. – Виставка створена не для тих, хто перебуває на вулиці, бо зараз туди виходити без потреби не варто. Я не закликаю приходити під балкон подивитися на виставку. Все це зроблено більше для інтернет-користувачів. Хоча вже бачив світлини, які мені відправляли сусіди з будинку навпроти. Також фотографували балкон люди, які проходили по вулиці. 

“Віра в себе”, (олія, полотно) 2014 р.

Картини на балконі отримала багато позитивних відгуків. І коли закінчиться карантин, художник планує організувати виставку своїх робіт для всіх тернополян. 

– Ці картини намальовані з 2012 року до нині, деякі роботи бачили, але не всі, – каже він. – Тому я вирішив ними розбавити ці карантинні будні. 

“Осіння мелодія”, (олія, полотно) 2012р.

Рустам Давлетов вже багато років проводить майстер-класи з малювання у Тернополі. Під час карантину заняття для дітей і дорослих відбуваються онлайн. За анонсами стежте щотижня у групі художника в соцмережі. Він каже, що вдома для малювання можна використовувати будь-які фарби та матеріали, які є під руками, – приміром, плиту ДВП чи полотно. 

– Це може бути будь-що, наприклад, в мене є одна картина намальована на шматку старих дверей, які я знайшов на горищі, – каже художник.

Перейти до панелі інструментів