25.04.2024
Місто Новини

Якщо ситуація в Тернополі вимагатиме, залучатимуть студентів медуніверситету та волонтерів

Якщо в місті почнуться масові захворювання на коронавірус, влада проситиме студентів медичного університету долучитись до медперсоналу лікарень міста. Про це на засіданні оперативного штабу для боротьби з коронавірусом повідомив мер Тернополя Сергій Надал. Створюватимуть також волонтерську мережу, аби забезпечити всім необхідним самотніх людей старшого віку – вони є найбільш вразливими до COVID-19, як зазначили в ВООЗ.

– У випадку масових захворювань самих лише лікарів нам не вистачатиме, – каже Надал.– Тож звертаємось до студентів медичного університету: хто хоче стати добровольцями-волонтерами і надавати необхідну допомогу, звертайтесь до відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради за тел.: 52-56-96. Там будуть координувати їхні дії, аби забезпечити безпечні умови, і щоб вони, власне, виконували ті функції, яких від них потребуватимуть.

Представників ГО та загалом всіх небайдужих тернополян також закликають приєднуватись до волонтерської роботи. Їхню роботу координуватиме управління сім’ї та молодіжної політики ТМР.

– Разом із працівниками управління соцполітики та Червоного Хреста вони допомагатимуть самотнім людям, які не матимуть можливості сходити до магазину чи аптеки, – пояснює Надал. – Також будемо їх просити, аби допомагали проконтролювати виконання тих рішень, які прийняв оперативний штаб. Мова йде про дотримання вимог щодо дезінфекції громадського транспорту, режиму роботи магазинів та іншого.

Детальніше ознайомитись із документом можна за посиланням.

Довідково:

Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР, приймальня: 52-56-95

Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення ТМР, примальня, тел.: 52-56-96

Головне зображення pixabay 

Перейти до панелі інструментів