09.05.2024
Новини

Які вакансії та зарплати пропонували роботодавці Тернопільщини цього року

За два місяці 2020 року через службу зайнятості Тернопільщини 2,4 тис. роботодавців шукали працівників на 6,9 тис. вакансій. Серед них 8% – із заробітною платою вищою від середньої по області. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Так, зарплату у 18 тис. грн пропонували головному механіку і геологу, 17 тис. грн – електромеханіку, майже 16 тис. грн – водію тролейбуса, 14-15 тис. грн – оператору спеціальної самохідної транспортної машини та керуючому відділенням; 12-13 тис. грн готові платити головному інженеру і машиністу бульдозера (гірничі роботи). Майже 11 тис. грн на місяць пропонували за роботу електромонтажникам силових мереж та електроустаткування, монтерам колії, поліцейським, в’язальникам схемних джгутів, кабелів і шнурів та ін.

За видами економічної діяльності роботодавці найбільше потребували працівників у торгівлі, в переробній промисловості та у транспортній галузі.

Найбільший попит мали: продавці, водії, трактористи, в’язальники джгутів, кухарі, швачки, перукарі, офіціанти, охоронники. Також пропонували місця праці менеджерам, бухгалтерам, артистам оркестру, інспекторам пенітенціарної системи, медсестрам. Залишається потреба у підсобниках, прибиральниках, контролерах енергонагляду та вантажниках.

Середній розмір заробітної плати  у вакансіях, за даними обласного центру зайнятості, на 1 березня 2020 року становив 6029 грн.
Перейти до панелі інструментів