25.04.2024
#шо_там_у_влади Новини Політика

У Тернопільській ОДА чиновники починають писати заяви на звільнення. Хто втримається?

Про те, що Віктор Кузяк написав заяву з посади начальника Управління капітального будівництва, повідомили на сторінці Тернопільського осередку ВО “Автомайдан”.

  • Мотиви такого рішення нам поки невідомі (та й, насправді, не важливі вони, адже кримінальні провадження розслідуються, ми системно спілкуємось із правоохоронними органами та надаємо їм вичерпні підтверджуючі дані щодо корупції, яка була породжена жадібним Кузяком в стінах ОДА), – пишуть автомайданівці. – Тому, ми впевнені, звільнення Кузяка з посади не звільнить його від відповідальності перед Законом.

Ми зв’язалися з Віктором Кузяком, аби уточнити інформацію.

– Ні, ще не писав, – прокоментував Віктор Степанович.

Наші джерела говорять також і про заяву на звільнення начальника Управління охорони здоров’я Володимира Богайчука. Сам чиновник підтверджує ці чутки.

– Детальніше про свої мотиви я розповім на сесії обласної ради у четвер, – говорить Володимир Григорович. – Поки що можу сказати, що заяву мені порадив написати сам голова (голова ОДА Ігор Сопель, – прим. ред.), бо він не бачить мене у своїй команді.

Зазвичай, з приходом нового очільника обласної держадміністрації змінюється апарат ОДА (заступники) і частково начальники галузевих управлінь. Голів районних держадміністрацій раніше призначали президенти за своїми критеріями. Цього року кожен бажаючий може подати заявку на посаду голови РДА у системі LIFT. Критерії зміни апарату ОДА і начальників управлінь поки чітко не окреслені.

Нагадаємо, першим з команди Степана Барни пішов очільник управління фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур. Він залишив посаду за власним бажанням ще на початку травня цього року.

Ми продовжуємо стежити за кадровими змінами у команді нового голови Тернопільської облдержадміністрації. Про них поінформуємо додатково.

Перейти до панелі інструментів