28.03.2024
Новини

Дорогу на Скалат, де загинула 15-річна дівчинка, почали ремонтувати

Про початок ремонту дороги на Скалат повідомив у Facebook скалатчанин Віктор Феськів.

  • Частину дороги Тернопіль – Гусятин, що перед Скалатом, де в ДТП загинула дівчина, почали ремонтувати, – пише чоловік. – Такі небезпечні місця для ремонту є і перед с.Зарубинці, і біля Гримайлова. Надіємося, що і ті частини небезпечної дороги будуть відремонтовані.

Нагадаємо, 18 жовтня на цій ділянці дороги з рейсового автобуса “Кам’янець-Подільський – Тернопіль” випала неповнолітня. Дівчинка вдарилась головою і загинула. Однією з версій правоохоронці називають потрапляння колеса автобуса в яму між Колодіївкою і Скалатом.

У понеділок, 21 жовтня, жителі Скалатської ОТГ перекривали дорогу біля аеропорту. До таких акцій люди вдаються вже не вперше. Протест відбувався в кінці липня, потім на початку вересня, тоді частину дороги відремонтували.

Ремонт першої ділянки дороги

23 жовтня почали ремонтувати другу ділянку дороги. Інформацію підтвердили у службі автомобільних доріг області.

  • Ділянку між Скалатом та Колодіївкою підрядник  розпочав готувати під укладку асфальтобетону, – розповідають у прес-службі установи. –  На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області стартувало фрезування напливів. Генеральний підрядник – ДП «Тернопільський облавтодор».

Це вже другий відрізок дороги Тернопіль-Скалат-Жванець, котрий ремонтується у цьому році. На початку вересня було укладено нове покриття на найбільш «вбитих» вантажівками із сусідніх кар’єрів 380 метрах дороги.

Зазначають, що ділянку, де трапилося смертельне ДТП минулої п’ятниці, на вимогу слідства оминуть. Роботи на ній будуть проведені виключно тоді, коли дозволить поліція.

 

Довідково. Протяжність автошляху  Т-20-02 в межах Тернопільської області становить 175 км. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області раніше запропонувала включити його до програми відновлення доріг територіального значення Т-бетон. За оцінкою фахівців, проведення реконструкції потребує 5 км дороги Т-20-02, капітального ремонту 35 км, поточного середнього ремонту 100 км автошляху. Крім того оновлення найкритичніших 65 кілометрів автошляху Т-20-02 Тернопіль-Скалат-Жванець Служба внесла до переліку пропозицій поточного середнього ремонту на 2020 рік. Мова йде про відрізки Скалат-Гримайлів, Гусятин, Колиндяни. У середу, 30 жовтня, перелік пропозицій ремонту на наступний рік буде представлено Укравтодору.

Перейти до панелі інструментів