29.03.2024
Місто Новини

Опалення увімкнули не у всіх дитсадках Тернополя

7 жовтня у Тернополі розпочався опалювальний сезон у дошкільних навчальних закладах та лікарнях. Тепло стало й у трьох школах. Проте опалення увімкнули не у всіх садках, на це скаржаться користувачки Фейсбук-спільноти “Тернопільські мамусі”.

Упродовж дня ми відстежували коментарі батьків вихованців садочків. У більшості з них опалення з’явилось упродовж дня. Проте під вечір дехто з батьків обурився.

– Ага включать,сьогодні бідні дітки мерзли,ніякого опалення не включили,не розумію для чого писати лише обіцянки!!!!! – пише пані Оксана, дитина якої відвідує 10-й ДНЗ.

– Сьогодні пн а 32 садочок опалення не включили((( температура в групі 15, – додає пані Ірина.

Відповідь на запитання ми швидко знайшли на сайті Тернопільміськтеплокомуненерго.

– На подачу теплоносія заяви подало 36 дошкільних навчальних закладів міста, – повідомляють на сайті комунального підприємства. – Станом на 10.00 теплоносій було подано у 33-ох ДНЗ. З технічних причин опалення не розпочалося у ДНЗ №3, №10 та №32. Там подача тепла розпочнеться з початком опалювального сезону у Тернополі.

Додамо,садочок № 32 розташований на вул. Бригадній, 6 у Кутківцях, № 3 – на вулиці Юності і ДНЗ №10 – вул. Паращука, 1.

У “Тернопільміськкомуненерго” повідомляють також, що тепло подали 11-ох закладів охорони здоров’я. Окрім цього, опалення було розпочато в Українській гімназії ім. І. Франка, загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №28 та спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №29. Оскільки керівники цих навчальних закладів звернулися з проханням про подачу теплоносія з 7 жовтня.

На прохання журналістів “Терміново” у “Тернопільміськтеплокомуненерго” детальніше пояснили технічні причини.

  • Згідно з паспортними даними, через котел має проходити певна кількість води (від 150 до 200 м куб. за год.). Враховуючи те, що поблизу даних ДНЗ №3, №10 та №32 немає інших дошкільних навчальних закладів, для подачі теплоносія у них потрібно розпочати опалювальний сезон у житловому фонді.
Перейти до панелі інструментів