19.04.2024
Новини

Мама сімох дітей просить допомогти вилікувати онкохворого сина

Харків’янка Оксана Жирнова звернулася до редакції «Терміново» у надії на порятунок свого шестирічного сина Микиту. Півтора роки тому у хлопчика діагностували пухлину мозку, яка виявилась злоякісною.

  • Все сталося стрімко і швидко, – розповідає пані Оксана. – У веселого здорового хлопчика, який ходив до дитсадка і виступав на ранках, з’явилася похитування при ходьбі і безпричинна блювота.

В одній із лікарень Харкова на МРТ виявили солідну пухлину головного мозку, яку потрібно було терміново видаляти, оскільки вона тиснула на життєво важливі органи.

  • Нейрохірургам вдалося максимально видалити пухлину, – продовжує пані Оксана. – Далі були важкі 14 днів реанімації. Як показала гістологія, пухлина була злоякісною (медулобластома).

Через два тижні хлопчика перевели в онкологічне відділення і призначили променеву терапію, якаа разом з хімією тривала 4 місяці. З травня 2018 р. призначили ще 8 блоків хіміотерапії, які тривали до березня 2019 р.

  • Після променевої терапії Микита перестав ходити, нічого не їв, був на спец. Харчуванні, – додає мама. – 8 блоків далися нам дуже важко, погіршення аналізів, рвота – наслідок хіміотерапії.

У квітні 2019 р. хлопчику зробили контрольне МРТ і відпустили додому. Чотири місяці сім’я жила і тішилася кожному дню, готувалися до школи. У липні Жирнових чекало нове випробування. МРТ показало, що у голівці Микити з’явилося нове утворення у двох місцях.

  • Я погано пам’ятаю цей момент, – каже Оксана. – Біль, страх, відчай все змішалося, хотілося кричати на весь світ, але, поглянувши в очі свого сильного хлопчика, який теж чекав результату, я не мала права плакати. Наступного дня вранці ми були у свого онколога, яка прийняла рішення про термінове проведення протиррецидивної хіміотерапії. Вона дуже токсична, але потрібно зупинити зростання і увійти в ремісію.

Зараз Микита готується до другого блоку, потім його чекає високодозова хімія з аутотрансплантацією стовбурових клітин. В Україні її не проводять, закордонні клініки виставляють захмарні для сім’ї Жирнових рахунки. Є варіант лікування у Санкт-Петербурзі, Туреччині, Білорусі. Це коштує 50-100 тис. доларів. Сім’я не впорається із таким фінансовим тягарем, оскільки в ній ще п’ятеро неповнолітніх дітей.

Допомогу семирічному Микиті Жирнову можна перерахувати на картку ПриватБанку, яка належить бабусі хлопчика – Валентині Володимирівні Жирновій – 5168 7573 3985 8385

Телефон мами хлопчика –  0954317037, Оксана Жирнова

Перейти до панелі інструментів