19.03.2024
Новини Політика

Кого побачимо на мажоритарці Тернопільщини від «Європейської Солідарності» і «Удару»

Партія «Європейська солідарність» досі офіційно не підтвердила кандидатів в одномандатних виборчих округах. Нам стало відомо, що на Тернопільщині мажоритарники від цієї політсили балотуватимуться у всіх п’яти округах. Це – не нові обличчя в українській політиці і майже всі з них вже обиралися на одномандатних округах нашої області.

Серед перших п’ятдесяти імен, оприлюднених політсилою, прізвищ тернополян нема. За останніми соцопитуваннями, 9,5% українців готові проголосувати за “Європейську Солідарність”.

Нагадаємо короткий життєпис кандидатів від “ЄС” в одномандатних округах Тернопільщини.

Округ №163 – Степан Барна, 40 років, екс-голова Тернопільської облдержадміністрації. Член партії «Блок Петра Порошенка». Закінчив історичний факультет ТНПУ ім.В.Гнатюка, аспірантуру інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАН України, інститут  післядипломної освіти ТНЕУ за спеціальністю «менеджмент організацій». 2004-2006 – голова Благодійного фонду «Ідея і Чин України». Очолював обласну організацію «Молодіжний Союз Наша Україна», а згодом обласну організацію ВГО «Наша Україна». 2006-2009 рр. – депутат Тернопільської обласної ради. Був координатором громадського руху «За Україну!». 2013-2014 рр. – активний учасник Євромайданів у Тернополі та Києві. 2014-2015 рр. – народний депутат України 8-го скликання. 2015-2019 рр. – голова Тернопільської ОДА.

Округ №164 – Валерій Чоботар, 43 роки, тренер, військовик, керівник Тернопільського обласного осередку Всеукраїнської Федерації фрі-файту та контактних єдиноборств. Закінчив Львівський державний університет фізичної культури. Засновник та керівник СК «Характерник», суддя міжнародної категорії з фрі-файту. З 1996 року – член Всеукраїнської організації «Тризуб» ім. С. Бандери, відповідав за вишкільну діяльність. Один із засновників і організаторів будівництва Червонодібровської Січі. Голова Тернопільської обласної партійної організації політичної партії «Політичне об’єднання „Пряма дія“, член політичної партії «Правий сектор». Під час революційних подій Євромайдану призначений керувати силовим блоком «Правого сектору» на Тернопільщині. Кандидат у народні депутати України по виборчому списку «Правого сектора»  на парламентських виборах 2014 року. Вступив до складу Добровольчого Українського Корпусу «Правого сектора»[9]. Був призначений командиром роти 5-го батальйону ДУК, псевдо — «Гатило», брав участь у боях у Донецькому міжнародному аеропорті.

 

Округ №165 – Тарас Юрик, 38 років, чинний депутат ВРУ від БПП. Випускник ТНЕУ. До 2014 року працював у різних банківських установах та приватних підприємства на керівних посадах. У 2014 році переміг на одномандатному виборчому окрузі №165 і став народним депутатом ВРУ 8-го скликання. Від лютого 2017 — керівник громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області».

 

 

Округ №166 – Микола Люшняк, 45 років, чинний нардеп від БПП.  Закінчив Львівський сільськогосподарський інститут, кандидат сільськогосподарських наук . Працював у приватних підприємствах та аграрних компаніях. Член політичної партії «УДАР» Віталія Кличка. На виборах до Верховної Ради України 2012 року був кандидатом по одномандатному виборчому окрузі № 166 і переміг.

 

Округ №167 – Олег Барна, 52 роки, чинний нардеп України від БПП. Член партії «Блок Петра Порошенка». Випускник фізико-математичного факультету ТНПУ.  У 1991-2014 рр. працював вчителем математики, фізики, інформатики, допризовної підготовки у сільських  школах Чортківського району,  займався громадською та правозахисною діяльністю. У 2000 році очолив у районі акцію «Україна без Кучми». У 2001—2002 роках очолив окружний штаб БЮТу на парламентських виборах. У 2002—2010 роках був Нагірянським селищним головою. Після автомобільної аварії у 2008 році став інвалідом 3-ї групи. Під час протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку отримав поранення в голову та вибите праве плече. Добровольцем пішов у ЗСУ в зону АТО (псевдо «Дядько Олег»).  Під час роботи депутатом запам’ятався тим, що з парламентської трибуни заявив:  «Путін — х**ло!», виніс Яценюка з трибуни Верховної Ради, побився з радикалом Юрієм Чижмарем у приміщенні телеканалу «NewsOne», конфліктував з активістами «Автомайдану», лаяв журналістів та іншими епатажними вчинками.

Партія «Удар» не висуває список, від неї балотуватимуться кандидати на кількох мажоритарних округах. Нагадаємо, на попередніх парламентських виборах “Солідарність” та “Удар” йшли спільним списком.

На 163-му (м.Тернопіль) за депутатський мандат побореться Ігор Побер, 50 років, чинний народний депутат. Багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з бодибілдингу (категорія «перформенс», клас «сеньйорів») і пауерліфтингу. Віце-президент федерації бодибілдингу України. З 1993 до 2009 рр. працював адміністратором ДКП фірма «Галактика», завідувачем бару «Бістро», паралельно займався спортом. 2009-2010 — головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Бучацької РДА Тернопільської області. 2010-2012 — начальник управління з питань фізичної культури і спорту головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації. Голова Тернопільської обласної організації політичної партії УДАР. Від 12 грудня 2012 — народний депутат України 7-го скликання від політичної партії «УДАР Віталія Кличка», № 25 в списку.

Раніше ми розповідали, кого запропонують на мажоритарку партії “Голос”, “Самопоміч”, “Батьківщина”, “Сила людей”“Громадянська позиція”, об’єднані націоналісти.

Перейти до панелі інструментів