30.04.2024
Новини Політика

«Розсмішити коміка»: Тернопільська райрада прийняла популістичне рішення і запропонувала президенту піти у відставку

rajrada_zvernennja

Добровільно піти у відставку президенту України Володимиру Зеленському пропонує Тернопільська райрада. Про це сьогодні на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат райради Андрій Шкула.

На позачерговій сесії ради розглядали проект звернення до керівництва держави щодо перегляду тарифів.

«Наша районна рада, за ініціативою «Голосу», вже доповнила звернення щодо тарифів пунктом звернутись до Володимира Зеленського з пропозицією добровільно піти у відставку. Підтримали 33 депутати. Чому? Тому, що проблема з тарифами лиш один епізод недолугої державної політики, котра бере свій початок саме від «слуги народу». Так, місцеві ради не мають правових підстав говорити про імпічмент, але ради можуть звертатись до Президента та висловлювати свою позицію та позицію виборців. Можливо такі меседжі трохи приведуть Володимира Олександровича до тями і нагадають, що він повинен працювати на користь держави!!!», – написав Шкула.

Водночас дане доповнення окремі користувачі соцмережі оцінили відверто скептично.

«Хочете розсмішити коміка?», – риторично поцікавився Юрій Федуник.

Читайте також: Фіаско «ЄС»: як переможці місцевих виборів несподівано стали «лузерами» і хто керуватиме Тернопіллям

Кілька дописувачів прямо назвали дане рішення популістичним.

«Популізм тай годі, стільки скільки малограмотних кандидатів потрапило в партії на цих виборах в загальному, за жодні скликання такої кількості не було. Я вважаю що депутатам в цілому краще зайнятись контролем дотримання карантинних правил в місті, тощо», – написав в коментарях Іван Яхвінський.

Читайте також: Хто керує Тернопіллям? (частина 1)

Власне даному рішенню можна було б взагалі не приділяти уваги, однак воно демонструє, як швидко розвалюється коаліція. Нагадаємо, в Тернопільській райраді партія ЄС, яка хоча й здобула найбільше мандатів, не змогла зачепитися за посади. Раду очолив представник «Свободи» Віктор Козорог, його заступницею обрали Уляну Хом’як із «За майбутнє».

Власне, за кандидатуру Козорога на установчій сесії голосували і депутати з партії «Слуга Народу». Представникам цієї політсили депутати райради сьогодні дали гучного ляпаса, підтримавши більшістю голосів пропозицію включити у тарифне звернення пропозицію президенту подати у відставку. Якою буде відповідь? І як сильно захитається човник Тернопільської райради, в якому зібралися представники цілих семи політичних сил?

Читайте також: Хто керує Тернопіллям? (частина 2)
Що цікаво, на сайті райради про дане доповнення до звернення взагалі не згадується.

В офіційному повідомленні лише сказано, що “сьогодні депутати Тернопільської районної ради звернулися до Президента, Уряду, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо скасування рішень, що призвели до підвищення тарифів для населення на житлово-комунальні послуги”.

 

Перейти до панелі інструментів