28.03.2024
Новини

Що пенсіонери Тернополя думають про смартфон від президента?

Учора Президент України Володимир Зеленський анонсував безкоштовні смартфони для українців, які досягли 60-річного віку і отримали повний курс щеплень. Ми спитали жителів області, що вони думають про це ноу-хау.

Для цього ми опитали людей, яким вже виповнилося 60 років, поставивши їм декілька запитань:

  • Якщо ви вакциновані, чи плануєте записуватись на отримання смартфона? Якщо так, то чи користуватиметеся ним?
  • Якщо ви не вакциновані, то чи є безкоштовний гаджет достатнім стимулом, щоб таки зробити щеплення?

Думки, звісно, були дуже різними

Пані Марія, 60 років, продавець на ринку:

“Думаю, що це правда, таки видадуть смартфони. Тисячу ж видали! Я вакцинована двома дозами, скоро піду робити бустерну. Думаю, це гарний подарунок”.

Пані Ванда, пенсіонерка, 81 рік:

“Я як боялася вакцинуватись, так і зараз думаю. З моїми проблемами з серцем і немолодим віком це дуже страшно. Тому на телефон не претендую, буду користуватись своїм стареньким, кнопочним. А якби мала вакцину, то, звісно ж, не відмовилась би”.

Пані Фаїна, пенсіонерка, 80 років:

“А нащо мені той телефон? Я і так маю, то гріх казати, що не маю. Я вакцинувалася для себе, а не за телефон. Хай беруть ті, хто не мають”.

Костянтин, підприємець, 61 рік:

“Смартфон, думаю, буду брати. Я вакцинований, і при тому давно. Вакцинувався для себе, для здоров’я, але від телефона не відмовлюсь”.

Довідка. Запис на отримання безкоштовних смартфонів за програмою Президента розпочнеться у квітні. Точні терміни видачі ще поки не відомі, проте її планують завершити до кінця року.

Перейти до панелі інструментів