19.04.2024
Новини

Глінтвейн, оленяча ковбаса, атракціони: у скільки тернополянам обійдеться “Зимове містечко”

10 грудня у Тернополі урочисто запалили новорічну ялинку, яка розміщується на Театральній площі. Цьогоріч ялинку вирішили запалити раніше, не 18 грудня, як зазвичай. Також запрацював ярмарок “Зимове містечко”, запустили атракціони та інші традиційні розваги.

Ми дослідили, скільки вартують товари та послуги “Зимового містечка”. У скільки обійдеться тернополянам похід на головну площу міста в період зимових свят?

Їжа та смаколики

Незважаючи на те, що ми прийшли не у годину пік, більшість торгових яток були відкритими. Продавець глінтвейну нам розповіла, що найбільше покупців у них ввечері, працюють до 22:00.

Глінтвейн у цієї милої дівчини коштує 40 грн за маленький стаканчик (150 мл) та 50 грн за більшу порцію.

Також продаються різні смаколики для дітей. Ціни стартують від 30 грн і вище. Шматочок натурального мармеладу – 30 грн.

Далі, ближче до ялинки, глінтвейн уже вартує 50 грн за маленьку порцію.

Цей пан продає справжні карпатські смаколики. Як стверджує, власного виробництва. На фото він відрізає нам шматок шиї. Вартість – 70 грн за 100 грам.

Також продається ковбаса з оленя. Її вартість – 1000 грн за кілограм. Її готують, вистоюючи цілий рік.

Також цей чоловік продає бринзу (40 і 50 грн за 100 грам), козиний сир дво- та трьохрічної витримки. Його вартість – 600 грн кілограм.

Читайте також: Головна красуня міста: як змінювалась ялинка від 50-х і до сьогодні

До слова, біля цієї торгової ятки багато покупців та бажаючих спробувати смаколики, адже пан дає усім покуштувати сири та ковбаси (і наливки) власного виробництва усім охочим.

Крім того, на Театральній площі продається їжа швидкого приготування. Наприклад, хачапурі з сиром обійдеться вам у 35 грн, такий ж із мясом свинини або курки – 40 гривень.

Розваги, атракціони та інше

Також днями у Тернополі біля ялинки відкрився парк атракціонів, який уже традиційно розміщується на Театральній площі.

Ціни на ці послуги нижче на фото. Для порівняння, улітку на цьому ж місці катання на “Гелікоптерах” або “Бджілках” (це такі карусельки для найменших) вартують 30-40 гривень. Цього літа “Терміново” писало про це (за посиланням).

Вартість жетону, який дозволяє пограти в аерохокей, баскетбол та інші ігри, то зараз він коштує 20 гривень, хоча улітку вартував удвічі менше.

Минулої зими ціни теж були такими високими. Підприємці ще скаржились, що їм встановили занадто високу ціну за оренду на Театральній площі і вони “майже нічого не заробляють”.

Також на головній площі міста відкрилося декілька торгових будиночків, у яких продають китайські іграшки – ті, що миготять, співають тощо. Їх дуже люблять дітки.

А у скільки грошей вам обійшовся похід з сім’єю до ялинки?

Перейти до панелі інструментів