16.04.2024
Відео Новини Соціальні проблеми

“Ми не хочемо будову, хочемо зелену зону”: тернополяни звернулися до мера і зламали паркан чергової забудови. Відео

Сьогодні, 22 листопада, у Тернополі на вулиці 15 квітня, 1, зібралися мешканці прилеглих будинків, аби дізнатися, що виросте під вікнами їхніх будинків: чергова багатоповерхівка чи аптека площею 500 квадратних метрів.

Наша журналістка побувала на місці подій і розповість, що дізналася.

На зустріч були запрошені депутати по округу, проте вони з різних причин не з’явились. Прибули лише депутати від “Сили людей” Іван Сороколіт, Іван Ковалик та Ігор Турський.

Зустріч розпочалася із висловлення обурення мешканців.

Голова ініціативної групи з будинку пані Наталія каже:

“Шановний Сергій Віталійович! Кілька днів тому на вуликій зеленій зоні по вулиці 15 Квітня, 1, яка частково слугує прибудинковою територією, захисною зеленою зоною для будинку… Не порадившись з нами, жителями мікрорайону… розпочались незрозумілі нам будівельні роботи..

Планується будівництво чи то торгового центру чи то аптеки площею у 500 кв. м.”

“Просимо вас розібратися з ситуацією і за потреби прийняти відповідні рішення, щоби зупинити забудову”.

Далі жителі почали збирати підписи проти забудови.

 

До висловлення непогодження з рішеннями влади міста доєдналися і депутати міської ради:

Ігор Турський: “З тим раду буде дуже важко дати зараз. Вони будуть апелювати, що їхнє рішення законне. І якщо буде стільки людей приходити до нього (до Сергія Віталійовича Надала – ред.) в кабінет, ми будемо йти з вами. Подивіться, на що місто перетворилося”.

Іван Ковалик: “Направивши звернення до міського голови, ви чітко отримаєте відповідь від нього, чи хоче він щоб тут була чергова забудова, чи те, що було прийняте 3 вересня, це якась помилка”. Тому, за його словами, дуже важливо, щоб якомога більше жителів будинку це звернення підписали.

Також прийшли люди з вулиці Живова, де нещодавно удалось знести паркан забудови, яка прикривалася кіоском з ремонту взуття.

Іван Сороколіт закликав дивитися на дії влади не лише в останній рік перед виборами, а усі чотири роки.

“Тернопільська міська рада має приймати рішення через два правила. Перше правило: законно, і друге – так, як підходить людям”. За словами депутата, у даному випадку ці два правила були порушені.

У результаті жителі прилеглих будинків підписали звернення до міського голови та інших служб. Потім вирішили знести паркан забудови.

 

Перейти до панелі інструментів