29.03.2024
Новини Політика

В облраді запевняють, що зведення будинку по сусідству не змінить меж їхньої території

Питання зміщення паркану, який розташований між будівлею облради та котлованом на вул. Крушельницької, де зводять житловий будинок, підняв сьогодні на сесії депутат облради Любомир Крупа.

– Не знайшов в порядку денному питання, пов’язаного з дозволом на відведення землі під Домініканський житловий комплекс. Там десь мали посунути паркан обласної ради, – сказав депутат під час формування порядку денного.

Голова обласної ради Михайло Головко одразу запевнив, що подібних дій вчиняти ніхто не планує.

– Такого проекту рішення у нас немає в обласній раді. Ми ніякі паркани не будемо совати, – відповів головуючий на сесії.

Начальник патронатної служби Тернопільської облради Тарас Паляниця пояснив Терміново, що забудовник справді звертався за дозволом щодо розміщення огорожі.

Читайте також: Причину обвалу штукатурки у ЗОШ №5 ще з’ясовують, але гарантій безпеки дітей не озвучив ніхто

– Для забезпечення безпеки вони встановлюють довкола будівництва тимчасову огорожу. На скільки я зрозумів, їм треба був наш дозвіл як суміжного користувача. Хоча власником цієї землі є міська рада, облрада – лише користувач, це територія просто розташована при будівлі облради. Як на мене, для вирішення такого питання щодо встановлення огорожі достатньо було б погодження управління майнового комплексу облради. Але нещодавно це питання виносили на сесію і за нього чомусь не проголосували, з якихось суто політичних мотивів, – переконаний Паляниця.

За його даними, огорожу фірма забудовника вже встановила. Тарас Паляниця при цьому запевнив, що жодної зміни меж територій не буде.

За зеленими насадженнями забудовник встановив огорожу. Попередньо депутати розглядали питання щодо надання відповідного дозволу, але так за це і не проголосували.

– Це суто господарське питання, там нема ніяких афер, немає зміни меж. Врешті, питання зміни меж могла б тільки міська рада вирішувати. Але межі ніхто не змінює. Це роблять з пустого місця політику. Не розумію, чому Любомир Крупа сьогодні піднімав на сесії це питання. Може хотів нагадати про себе, – припускає керівник патронатної служби облради.

За словами начальника пресслужби облради Володимира Бобка, забудовник зобов’язався за свій кошт облагородити межу між місцем будови та будівлею облради, зокрема, озеленити територію, якою користується облрада.

– Вони вирили котлован, то зі свого боку спорудять підпірну бетонну стінку. З нашого боку мають посадити дерева. Але про зміну меж чи перенесення паркану в жодному разі не йдеться, межі ніхто не буде міняти навіть на 20 см, – запевнив Бобко.

 

Перейти до панелі інструментів