25.04.2024
Відео Новини Оперативно Розслідування

Курйози та непорозуміння напередодні футбольної події року у Тернополі (фото, відео)

Сьогодні у Тернополі о 19 год відбудеться знакова спортивна подія – фінальний матч Кубка України з футболу. За трофей боротимуться вже чинний чемпіон України «Динамо» (Київ) та бронзовий призер першості «Зоря» (Луганськ). Фактично зустрічаються найсильніші команди українського чемпіонату.

Даний матч міг би стати святом великого футболу для тернополян. Однак не став, оскільки чимало бажаючих на матч таки не потраплять. На засіданні оперативного штабу Тернополя щодо запобігання поширенню коронавірусу минулого тижня було прийнято рішення, що на стадіон пустять лише 20% глядачів від наявної кількості місць, тобто орієнтовно 3 тис. осіб.

 Запрошення перепродують за 800 грн 

На сайті міської ради 11 травня повідомляли, що квитки будуть в онлайн-продажі, однак цього не сталося. В інтернеті Терміново не вдалося знайти жодного посилання чи інформації про продаж квитків у відкритому доступі.  У фейсбуці тернополяни повідомляли, що і їхні спроби купити квитки онлайн теж не увінчалися успіхом, оскільки їх не продавали.

8 травня Українська асоціація футболу поінформувала, що частину квитків в рівній кількості виділені командам-учасникам фінального матчу («Динамо» й «Зорі»).

«Відповідні списки вболівальників клубів, які отримають квитки, уже передали оргкомітету УАФ. Щодо інших квитків, то їх буде розподілено відповідно до заявок від ветеранів футболу Тернопільщини, місцевих ДЮСШ, колективних членів Асоціації футболу Тернопільщини тощо, які надходили й продовжують надходити до Асоціації футболу Тернопільщини, а також онлайн і офлайн», – йшлося в повідомленні на сайті УАФ.

Читайте також: Хто зміг потрапити на фінал Кубка України та що відбувається на стадіоні (фоторепортаж, відео)

Однак посилань на онлайнресурс з продажу квитків не було ні на сайті міськради, ні на сайті УАФ. Придбати квитки в касах стадіону пересічні тернополяни теж не могли. У міській раді, якій належить стадіон, повідомили, що продажем квитків займалися не вони, а УАФ.

В який саме спосіб це робилося, Терміново намагалося з’ясувати в керівника обласної асоціації футболу Тараса Юрика, однак слухавку він так і не взяв.

Тож доводиться констатувати, що у своїй більшості пересічні шанувальники футболу з Тернополя та області змушені будуть споглядати фінальний матч хіба по телевізору, а не на стадіоні. Відтак заяви представників місцевої влади та футбольних функціонерів про значимість для тернополян того, що фінал Кубка України відбудеться саме у Тернополі, виглядають нікчемними.

Так, при великому бажанні можна натрапити на продавців квитків на сьогоднішній матч на OLX. Вартують вони 800 грн. При цьому усім, хто вирішив придбати квитки на даному ресурсі, варто пам’ятати численні застереження правоохоронців, що на сайті оголошень можуть діяти аферисти, а тому наперед грошей перераховувати не варто.

«Результат матчу може бути дискваліфіковано»???

А 12 травня у фейсбуці чисельні коментарі спровокувало фото з оголошенням, розміщеним на будинку поруч зі стадіоном.

У ньому від імені міської ради закликають не виходити на дах, звідки нерідко люди дивляться футбольні матчі на стадіоні, оскільки через це начебто можуть… «дискваліфікувати результат матчу». Абсурдність даного твердження викликала чимало іронії в дописувачів соцмережі.

У міській раді запевнили, що оголошення розміщали не вони, а ЖЕК, тобто обслуговуюча організація.

– Ми звернулися через управління ЖКГ до обслуговуючих організацій, щоб вони змінили зміст даних оголошень, – повідомила Терміново речниця міської ради Мар’яна Зварич.

Хто ініціював дані оголошення, в міськраді не пояснили.

Читайте також: Бажаючі уже можуть сфотографуватися з одним із ключових трофеїв українського футболу (фото)

Водночас поліція у зв’язку з проведенням фіналу посилить заходи безпеки. Громадський порядок на стадіоні та поруч, інформує обласне управління поліції,  забезпечуватимуть 670 правоохоронців. Це орієнтовно 1 поліцейський на п’ятьох присутніх на стадіоні.

Начальник Тернопільського районного управління поліції Сергій Осадця під час інструктажу наголосив на необхідності дотримання заходів особистої безпеки, ввічливого спілкування з громадянами, оперативному реагуванні на повідомлення від них та нада ння допомоги в межах компетенції поліції.

Під час проведення футбольного матчу поліцейські вживатимуть заходів щодо недопущення конфліктних ситуацій. На місці працюватимуть кінологи та  вибухотехніки. Правоохоронці  також  радять громадянам не забувати про правила безпеки при виявленні підозрілих предметів: пакетів, коробок, згортків. У випадку знахідки – одразу повідомляти про це в поліцію.

Нагадаємо, що вже з 16 год буде обмежено рух автотранспорту по вулицях Клінічній, Романа Шухевича, Парковій, від вулиці Веселої в напрямку проспекту Степана Бандери та від вулиці Зеленої в бік вулиці Романа Шухевича. Учасникам дорожнього руху варто зважити на це при плануванні свого маршруту.

Заїзд автомобілями до стадіону буде заборонено.

У міській раді вболівальників закликали прийти на стадіон завчасно і зайняти свої місця за годину до початку фінальної гри.

Водночас поспілкуватися з “динамівцями” могли усі бажаючі сьогодні вранці, коли гравці команди пішки пройшлися проспектом С. Бандери до стадіону. Своїм прихильникам, як вдино у відео, у спільних фото вони не відмовлляи.

Що відбувалося неподалік міського стадіону напередодні фінального матчу, дивіться у відео.

Перейти до панелі інструментів