29.03.2024
Мандри Новини

Магнолії, тюльпани, сакури: ТОП-3 місць, куди варто поїхати на вихідні у період цвітіння 

Початок травня – саме час цвітіння багатьох весняних квітів, а вони одні з найкрасивіших в році. Магнолїї, тюльпани, сакури – фотосесії серед цих квітів кожної весни заповнюють соцмережі.

Терміново пропонує підбірку місць, де у найближчі вихідні 8-9 травня якраз можна помилуватися цвітінням досхочу!

За магноліями – у Кременець

Щоб побачити ці розкішні квіти, їхати варто не так вже й далеко – у Кременець. У місцевому ботанічному саду саме почав цвісти сад магнолій, їх тут – понад десяток видів. Великі дерева з цими квітами можна побачити і прогулюючись містом. Квіти у магнолій великі, запашні, від білого до темно-рожевого кольору.

Окрім того, в ботанічному саду зараз цвітуть нарциси, тюльпани, форзиція, тюльпанове дерево, грунтопокривні рослини, які розгортаються яскравими килимами. 

Щодня з 8.30 до 17.30 на місці є екскурсоводи, які можуть провести екскурсію. А загалом вхід в сад відкритий для всіх. Головне – не нищити і не красти рослин.

 

Якщо ви без автомобіля, добратися до Кременця можна автобусами, які курсують з тернопільського автовокзалу практично щогодини. Квиток обійдеться у 65 грн в одну сторону. Вийти потрібно на зупинці у центрі міста, одразу під горою Бона. Де розташований ботанічний сад, вам підкажуть місцеві мешканці.

У долину тюльпанів – на Чернівеччину

Чималі площі різнобарвних тюльпанів можна побачити і в Україні. Шматочок Нідерландів розташований у селі Мамаївці, що за 12 км від Чернівців. Облаштував тюльпанове поле місцевий під­приємець, який багато років був на заробітках у Нідерландах. Там доглядав за тюльпанами. Тепер свій досвід чоловік застосовує на українській землі.

Турфірми пропонують маршрути до тюльпанового поля. Але сюди можна дістатися і самотужки. З Тернополя до Мамаївців — 160 км. Туди їздить рейсовий автобус, який прямує до Чернівців. Вартість квитка – 160-200 грн. Де саме розташоване тюльпанове поле, вам підкажуть місцеві жителі.

Подивитися на тюльпанове поле їдуть люди з різних областей. Тут є спеціально облаштовані фотозони. Цьогоріч висадили близько двох мільйонів цибулин. Однак квіти розпустилися із запізненням через похолодання. Вхід для дорослого – 50 грн.

За сакурами – в Ужгород

Найближчі дні – саме пік цвітіння сакур в Ужгороді. Дерева, вкриті рожевим пухнастим цвітом, щороку приваблюють до себе тисячі туристів зі всієї України. Багато турфірм зараз пропонують екскурсії на Закарпаття, проте любителі мандрувати парами чи маленькими компаніями можуть організувати мандрівку і самотужки. 

З Тернополя до Ужгорода можна добратися потягом, заздалегідь забронювавши житло. Якщо виїхати увечері – на ранок ви вже в Ужгорожі і маєте день або два, щоб насолодитися містом та зробити селфі або й цілу фотосесію серед рожевого цвітіння. 

Як ми з’ясували, найзручніше вирушати потягом до Ужгорода, який відправляється щодня о 01.48, о 10. 40 ви вже будете на місці. Потяг назад відправляється о 20.02. Проте щоб відчути справжню атмосферу міста, варто все ж залишитися тут хоча б на два дні. Купейний квиток в Ужгород обійдеться у 480 грн, плацкарт – 250.

Ви ще встигаєте визначитись з мандрівкою і гайда в дорогу! Гарних вихідних! 

Поїхати в подорож можна своєю компанію, взявши автомобіль на прокат.
Фото: Терміново, https://zn.ua. 

 

Перейти до панелі інструментів