18.04.2024
Новини Оперативно

Великдень і коронавірус: обмеження кожна громада визначатиме на свій розсуд (опитування)

Організацію заходів під час Великодніх свят обговорили сьогодні в Тернопільській облдержадміністрації під час засідання обласної Ради Церков та релігійних організацій.

Однак якихось конкретних обмежувальних заходів на ній не озвучили. Наразі вся відповідальність лягла безпосередньо на громади. Схоже, сумний досвід із карантинним блокуванням Почаєва після минулорічного Великодня владу нічому не навчив.

Читайте також: Кримінальне провадження і хворі священники. Чому в Почаївській лаврі досі нікого не протестували на COVID-19?

Тоді влада області теж вирішила не втручатися, а через дії духовенства Почаївської лаври, яке масово пустило впустило в середину храму паломників, частина з яких була без масок, незручності тривалий час потім змушені були відчувати жителі міста. Було відкрито кримінальне провадження, однак жодної відповідальності за це тоді так ніхто і не поніс.

Читайте також: У лікарнях Києва не вистачає місць для пацієнтів з коронавірусом через священників з Почаєва

Сьогодні ж додаткові обмежувальні заходи влада області порадила впроваджувати громадам на свій розсуд.

“Святкування має бути безпечним. Це спільна позиція облдержадміністрації та представників релігійних громад Тернопільщини. Є два головні правила – дистанція та маска. Якщо їх дотримуватися, ризик захворіти буде мінімальним. Рішення щодо додаткових заходів кожна спільнота визначатиме індивідуально. Це проведення онлайн-трансляцій,  відправ на відкритій території, забезпечення засобами захисту”, – сказав під час засідання голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Водночас в пресслужбі ТОДА зазначають, що профілактичну роботу будуть проводити працівники поліції.
[poll id=”10″]

Головне фото: пресслужба ТОДА

Перейти до панелі інструментів