23.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині посилюють карантинні обмеження: що заборонять

Незважаючи на те, що Тернопільська область наразі входить до “помаранчевої” карантинної зони, за останні дні показники захворюваності, госпіталізації та смертності показують, що ситуація з ковідом погіршується. Зважаючи на це, на екстреному засіданні спеціальної регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили посилити карантинні обмеження в області.

За підсумками звітів від керівників медзакладів краю, патрульної поліції та Держспоживслужби, очільник обласної держадміністрації Володимир Труш запропонував скористатися правом посилювати карантинні обмеження на території області.

Таким чином на найближчий тиждень в області заборонять:

– роботу дитячих кімнат;

– проведення святкувань у закладах, де може бути більше 20 осіб з розрахунку 5 квадратних метрів на людину;

– масові спортивні, розважальні заходи;

– роботу басейнів, спортзалів та фітнесцентрів.

Читайте також: Тернопільщина ризикує найближчим часом потрапити до “червоної” зони – епідеміолог

Патрульній поліції доручили посилити контроль за перевізниками, а також ретельніше фіксувати порушення як суб’єктів господарювання, так і фізичних осіб, які часто нехтують вимогою носити захисні маски.

– Проблема в тому, що на суді такі адміністративні порушення визнають малозначимими і обмежуються попередженням, – спробував знайти пояснення, чому люди масово порушують цю вимогу, очільник обласної патрульної поліції Богдан Шевчук.

– Якщо почнете нормально складати протоколи, то вдруге порушення вже не матиме такої малозначимості, – різко відповів на це Труш.

Тим суб’єктам господарювання, які систематично порушують карантинні обмеження, Труш запропонував скасовувати ліцензії.

– Зрештою, якщо підприємець не хоче закриватися заклад, нехай Держпраці прийде і перевірить, чи там всі працівники зареєстровані, – cказав Труш.

Читайте також: Тернопільським закладам, котрі порушують карантин, пропонують перекривати світло, воду та тепло

Також в області посилять контроль за контактними особами, які мали би бути на самоізоляції, та  температурний скринінг за працівниками.
Обмеження діятимуть тиждень, наголосив Труш. Надалі комісія збереться ще раз, щоб переглянути рішення.
Перейти до панелі інструментів