19.04.2024
Жінки Новини Психологія Соціальні проблеми

В Україні створили онлайн-платформу для постраждалих від домашнього насильства

“Якщо тобі здається, то тобі не здається”, – таке гасло має онлайн-платформа для постраждалих від домашнього насильства “Мені здається”. Це своєрідний щоденник в мережі, де кожна та кожен можуть розповісти про випадки домашнього насильства, з яким вони безпосередньо стикнулися

На сайті постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап, пояснюють у Міністерстві юстиції України.

Читайте також: Соромляться, бояться, не розуміють себе… Чому жінки мовчать про домашнє насильство

“Постраждалі від насильства мають вільно говорити про проблему, з якою стикнулися, і знати, що вони не є самотніми, – пояснюють на сайті “Мені здається”. – В Україні не заведено говорити про насильство. Людина залишається сам на сам зі своїм болем з різних причин. Через страх, через сором, через зневіру, що їй справді можуть допомогти. Через страх осуду, бо ж скажуть: “Сама винна”. Або просто тому, що нема кому висловитися. Не почують, не зрозуміють, не підтримають. Ні. Не винна. Немає жодного виправдання для насильства та знущань.”

На сайті ви зможете прочитати історії інших чоловіків та жінок, навіть поділитися ними у соцмережах, якщо вас схвилювало пережите авторами. Творці платформи запевняють: всі історії є конфіденційними. І закликають українців та українок ділитися власним досвідом, аби інші бачили, що вони не одні, що є люди, які переживають схоже.

Читайте також: Одні мовчать, інші толерують: у Тернополі закликають не закривати очі на факти домашнього насильства

“Говорити про це не соромно. Це важливо. Бо це не поодинокі випадки, як може видатися на перший погляд. Це проблема мільйонів сімей, які вважають це нормою і далі терплять знущання. Але це не норма і це не здорові стосунки”, – пояснюють у “Мені здається”.

Окрім можливості власне виговоритися, тут також є телефони гарячих ліній, а також контакти ресурсів, де вам можуть надати необхідну допомогу.

 

 

Перейти до панелі інструментів