29.03.2024
Новини Суди

Стояв, курив: на Тернопільщині чоловік заплатить 17 тис. грн штрафу, бо вийшов з дому без документів

17 тис. грн штрафу та 454 грн за судового збору повинен заплатити житель Бережан, бо в листопаді минулого року стояв посеред міста на зупинці без документів, які б могли засвідчити його особу.

Як йдеться у постанові суду,  “17 листопада близько 09 год. 00 хв. він знаходився на автобусній зупинці в м. Бережани по вул. Тернопільській, де курив сигарету. У цей час до нього підійшли працівники поліції та зробили йому зауваження. Після цього запитали, чи має він документи, що посвідчують його особу, він відповів, що будь-яких документів не має, документи знаходяться в нього вдома. Після цього його запросили до Бережанського відділу поліції”.

Нагадаємо, що на час карантину кожен житель України зобов’язаний мати при собі документи, які можуть підтвердити його особу. Таку вимогу викладено у Постанові №641.

Читайте також: Пішов по гриби без паспорта: на Тернопільщині чоловіка хотіли оштрафувати на 17 тис. грн

Відповідно до цього, суд вирішив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.44-3 КУпАП, та накласти стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень, в дохід держави. А також стягнути із відповідача в дохід спеціального фонду Державного бюджету України 454,00 (чотириста п`ятдесят чотири гривні нуль копійок) гривень судового збору.

 

Перейти до панелі інструментів