29.03.2024
Новини

Пішов по гриби без паспорта: на Тернопільщині чоловіка хотіли оштрафувати на 17 тис. грн

Жителя Монастириськ ледь не оштрафували на 17 тисяч грн за те, що пішов до лісу по гриби, не маючи при собі жодних документів. Про це йдеться у постанові єдиного державного реєстру від 9 листопада.

Відповідно до матеріалів справи, 21 жовтня, близько 17.50 год на жителя Монастириськ склали адмінпротокол за те, що йшов містом без документів. Нагадаємо, під час карантину діє постанова уряду №641, згідно з якою, громадяни мають мати при собі документи, котрі засвідчують особу. Згідно зі статею 44-3, за порушення карантину людей, “світить” штраф у розмірі від 17 тис. грн до 34 тис. грн.

За словами чоловіка, документів він при собі справді не мав, бо “ходив до лісу по гриби і документів з собою не брав, боячись їх там загубити”.

Чоловік у вчиненому щиро розкаявся та просив суд суворо його не карати, мовляв, більше такого не повториться. Суд визнав це пом’якшуючою обставиною. І хоч грибника визнали винним, однак все ж звільнили від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Перейти до панелі інструментів