25.04.2024
Новини Оперативно Політика

У Тернопільській облраді “Батьківщина” зробила несподіваний пас “Довірі” і спровокувала непорозуміння

У Тернпільській облраді обрали тимчасову президію.

До її складу мало увійти 5 осіб від політичних партій, які набрали найбільше голосів.

ЄС у президію делегувало Любомира Білика, ВО “Свобода” – Михайла Головка, “За майбутнє” – Володимира Болєщука, “Слуга Народу” – Ігоря Сопеля.

А ось очільник місцевої “Батьківщини” Василь Деревляний несподівано заявив, що його партія не потребує представника в президії і запропонував надати  право делегувати свого депутата в президію членам “Довіри”, яка набрала найменше голосів і йшла слідом за “Батьківщиною”. Від “Довіри” у президію запропонували Ігоря Гайдука.

Читайте також: Оголошено новий склад Тернопільської облради, в яку пройшли 6 партій (офіційні результати виборів, інфографіка, відео)

Однак депутат від СН Денис Милий зазначив, що такі перетурбації суперечать нормам закону, яким визначено, що в 5 осіб президії мають увійти виключно представники партій, які набрали найбільше голосів виборців.

“Якщо ж якась партія відмовляєтьс від свого права, тоді президія може мати просто меншу кількість осіб, ніж 5. Але не можна це право делегувати іншій партії”, – запевнив Денис Милий.

Після цього депутат від “Довіри” Віталій Шафранський повідомив, що його партія не  наполягає на присутності свого представника у тимчасовій президії, яка організовуватиме голосування за кандидатів на посаду голови обласної ради.

Відтак депутати таки затвердили “обрізаний” склад президії. За це проголосували 61 депутат із 62 присутніх, 1 утримався.

Загалом склад облради налічує 64 депутати.

Перейти до панелі інструментів