20.04.2024
Новини Оперативно Політика

У парламенті забракло голосів для скасування “карантину вихідного дня”: як голосували нардепи від Тернопільщини

Верховна Рада не підтримала постанову про скасування «карантину вихідного дня», який 11 листопада ввів Кабмін, пише “Громадське”.

За скасування проголосували 149 депутатів із 226 необхідних.

У пояснювальній записці депутати вказували, що посилення обмежень на вихідних «можуть мати негативний вплив на економіку України». Тому хотіли рекомендувати уряду пом’якшити «карантин вихідного дня» стосовно:

  • приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо);
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення;
  • діяльності закладів культури і проведення культурних масових заходів;
  • приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Для результативного рішення необхідно 226 голосів “за”, однак депутати голосування “провалили”. Хоча співавторами проекту про пом’якшення карантину, окрім заступниці голови ВР Олени Кондратюк, були голови або заступники голів всіх фракцій парламенту.

З-поміж депутатів від Тернопільщини «за» проголосували представники «Слуги народу» Ігор Василів, Людмила Марченко, депутати від «Довіри» Микола Люшняк та від «Голосу» Андрій Шараськін.

Ще двоє нардепів від СН Володмир Гевко та Ігор Калаур «утрималися».

Представник «За майбутнє» Іван Чайківський, який перед виборами активно виступав проти «червоної» зони і відстоював право людей працювати, за проект про пом’якшення карантинних обмежень не голосував.

Після появи публікації помічник нардепа Олег Удич повідомив Терміново, що Іван Чайківський не міг голосувати за дане питання, оскільки взагалі не брав участі у сесії, адже перебуває на  амбулатуорному лікуванні. Водночас залишається незрозумілим, чому на сайті парламенту не вказали, що нардеп був відсутній, так, як про це вказано біля прізвищ інших нардепів.

Зокрема, в електронному протоколі поіменного голосування з даного питання чітко вказано, що ще один нардеп від Тернопільщини з СН Андрій Богданець був відсутній.

Перейти до панелі інструментів