19.04.2024
Вибори-2020 Новини

На двох дільницях на Тернопільщині вибори відбулися лише частково (оновлено)

У селах Онишківці та Залісці на Шумщині дільниці не працювали близько півтори години, бо частину бюлетенів визнали недійсними – туди завезли бюлетені із іншої дільниці. Зрештою, вибори на дільницях відбулися лише до облради та райради.

Про це на пресбрифінгу розповіла громадська обмудсменка із захисту виборчих прав громадянської мережі “Опора” в Тернопільській області Ольга Мазаєва

– Спершу вирішували, що робити із бюлетенями, – каже Ольга Мазаєва. – У ЦВК мали погодити, яким чином дільниці мали продовжити роботу. Таким чином вибори Шумського голови і до ОТГ не відбулися. Люди, відповідно, отримували бюлетені лише до обради та райради.

Читайте також: “Це неправомірно, це – велика образа”: на Тернопільщині намагалися завадити проголосувати жінці з поганим зором

Така ситуація закнічилася тим, що один із виборців зчинив скандал і порвав отримані бюлетені. Тепер чоловікові загрожує штраф, відповідно до статті 212 за знищення виборчого бюлетеня в розмірі 1700-300 грн, зазначила Мазаєва.

Нагадаємо, вранці стало відомо, що на двох ДВК в Шумському районі через помилку поліграфічного підприємства завезли бюлетені, які не стосувалися даних дільниць. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Читайте також: У Тернополі чоловік прийшов до дільниці в куртці з партійною символікою

Це порушення зафіксували у селах Онишківці і Залісці Шумського району.

– Бюлетені вилучають, призупинено діяльність двох комісій, – розповів він. – ТВК буде вирішувати в подальшому, яка там ситуація. Ми будемо контролювати зі сторони поліції.

Як пояснив тоді Богомол, на поліграфічному підприємстві переплутали номери ДВК. Тобто прізвища кандидатів у депутати правильно вказані, а номери ДВК переплутали. Тому одні бюлетені поїхали на одну ДВК, другі – на іншу.

За прогнозом керівника поліції, проголосувати на цих дільницях люди зможуть уже тоді, коли по всій Україні відбуватиметься другий тур виборів.

 

 

Перейти до панелі інструментів