26.04.2024
Новини

Ще один виклик поліції: чи штрафуватимуть у Тернополі підприємців і чи зупинять громадський транспорт?

На шпагат посадили депутати Тернопільської міськради поліцію, фактично відмовившись виконувати обмеження, передбачені постановю Кабміну щодо віднесення Тернополя до червоної зони. Постанова передбачає заборону пасажирських перевезень, припинення роботи закладів сфери культури, громадського харчування, ТРЦ.

Крайніми в даній ситуації мають всі шанси стати правоохоронці. Поліцейські закликають громадян дотримуватися обмежувальних умов адаптивного карантину, нагадуючи, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм – передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності Василь Дідух, працівники поліції наразі проводять заходи превентивної діяльності: спілкуються з суб’єктами господарювання щодо необхідності забезпечення дотримання встановлених обмежень.

Водночас поліції застерігають, що якщо правоохоронці виявлятимуть порушення, то таки їх фіксуватимуть.

«Ми працюємо в національній поліції, а не в міській раді. Тому ми діятиме згідно постанови Кабміну, яка нам доведена до відома і яку ми маємо виконувати», – сказав керівник прес-служби обласного управління поліції Сергій Крета.

А от чи зупинять в місті роботу громадського транспорту, як це передбачає постанова Кабміну, в поліції відповісти не змогли.

Фактично Тернопіль входить в період чергової вакханалії.

Перейти до панелі інструментів