25.04.2024
Новини

“Думайте, що ви робите!”: мер Тернополя застеріг поліцію від спроб заблокувати роботу громадського транспорту

Віднесення Тернополя до «червоної зони» дало чудову можливість керівництву міста для самопіару. Сьогодні на сесії міський голова Тернополя Сергій Надал озвучував правильні тези, але їх усі можна проектувати і на події в місті останніх років. Зокрема, пригадався «тарифний Майдан», коли керівництво Тернополя не почуло громаду і брутально проштовхувало економічно необґрунтовані тарифи на проїзд. Сьогодні ж Сергій Надал дещо суперечив сам собі, адже схожі дії керівництва держави він уже засуджує. І навіть починає вести мову про революцію.

«Замість порадитися з місцевим самоврядуванням, як разом вирішувати проблему, вони приймають рішення диктаторським силовим методом. Ми вже це проходили в 2013-2014 році. Я закликаю керівників держави: не повторяйте помилок Януковича, погано закінчується», – зауважив Надал.

Зокрема, несприйняття міського голови викликала сьогоднішні наміри правоохоронців заблокувати рух громадського транспорту у місті.

«Я звертаюся до підрозділів поліції міста. Хочу вам нагадати гасло поліції 2014 року – поліція з народом. Дійте в межах закону, але так, щоб не шкодити людям. Сьогодні вранці в нас була спроба зупинити громадський транспорт. Я розумію, що вам приходять різні команди. Але є одна команда – це закон, це Конституція. На знаєте як діяти – дійте по закону, по совісті, по честі. Думайте, що ви робите!», – закликав поліцейських міський голова.

Він застеріг, що загострення соціальної напруги може мати непередбачувані наслідки.

«Тернополяни в змозі відстояти свої конституційні права і забезпечити належне своє проживання. Ми знаємо, як це робити, ми вміємо це робити. Але я впевнений, щоб бог дасть нам розумі мудро вийти з цієї ситуації, а уряду – скасувати своє неправильне рішення», – сказав Надал.

Нагадаємо, сьогодні вранці тернополяни вчинили бунт у потягу і домоглися його зупинки в Тернополі, незважаючи на заборону Укразалізниці.

 

Перейти до панелі інструментів