26.04.2024
Здоров’я Місто Новини

На Тернопільщині – два спалахи коронавірусу на підприємствах: у Тернополі та в Бережанах

Ситуація із захворюваністю на ковід в області – далека від стабільної. Про це на засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом розповів епідеміолог, заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. 

За його даними, за попередні три дні по області фіксували по півтора десятка нових випадків коронавірусу, а за вчора – 44.

 – Показник захворюваності по області становить 224 випадки на 100 тисяч населення, при середньоукраїнському 132,8, – каже Паничев. – Вчорашні ж 44 випадки по області виникли тому, що лише в Бережанах додалися 20 випадків. 

Ситуація там пов’язана зі спалахом на одному з підприємств міста. Загалом через спалах у райцентрі захворіла вже 41 особа, зокрема 32 – працівники підприємства, ще 9 – контактні особи в сім’ях.

На одному із підприємств Тернополя також зафіксували спалах коронавірусу. Впродовж останніх 4 днів ситуація там стабільна – нових випадків вже не реєструють. Хоча загалом коронавірус підтвердили у 21 працівника підприємства, розповів епідеміолог. В  той час як у Бережанах число хворих щодня зростає.

– Це пов’язано з тим, що коронавірус добре розповсюджується в закритих приміщеннях, – пояснює Паничев.

Водночас він запевнив, що 14 випадків, які вчора підтвердили в Тернополі, не пов’язані зі спалахами. Однак серед інфікованих – один медичний працівник і двоє дітей. Показник захворюваності по місту становить 251,9 випадок на 100 тисяч населення.

– Особливо хотів би наголосити на віковій структурі, – продовжує описувати ситуацію Паничев. – Левова частка тих, хто хворіє, – це люди, віком 30-65 років, їхня частка – 66,4%. 

А от із 34 померлих через ускладнення від ковіду 32 – люди, віком 60 років і старші. 

– Переважно хворіють молоді, люди середнього або активного віку, – зауважує Паничев. – Але помирають люди старші. Тобто, в групі ризику – медики та старші люди. Саме в них часто зустрічаються супутні патології. Молодь же, яка нехтує заборонами, сприяє поширенню ковіду. А страждають через це старші.

Фото: Teller report

 

Перейти до панелі інструментів