26.04.2024
Відео Новини

Хто з юнаків Тернопільщини може претендувати на відстрочку від призову і як її здобути (відео)

Вступники 2020-го можуть отримати відстрочку від призову. Це спільне рішення Офісу президента, МОН та Генерального штабу.

Про це повідомив  т. в.о. обласного військового комісара Олександр Скумбрій під час прес-конференції, йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської ОДА.

– Випускники закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти 2020 року, які хочуть отримати відстрочку, повинні звернутись із заявою до призовної комісії та надати довідку з вищого навчального закладу про намір вступити на обрану спеціальність, – прокоментував Олександр Скумбрій.

За його словами, коли документ додадуть до особової справи призовника, тоді він може отримати відстрочку від призову на строкову службу.

– Юнаки, які здобули освітній ступінь «бакалавр», на кілька місяців втрачають статус студента, тому їх цілком законно можуть призвати до армії. У такому разі вони також мають надати довідку з навчального закладу про намір вступу в магістратуру й написати заяву на ім’я голови призовної комісії про надання відстрочки. Того, хто не матиме підтверджувальних документів, можуть призвати на строкову військову службу, – зазначив Скумбрій.

https://www.facebook.com/oda.te.gov.ua/videos/2945810378865300

 

 

Перейти до панелі інструментів