20.04.2024
Місто Молодь Новини

Парад випускників у Тернополі відбудеться 31 липня, якщо дозволить епідситуація

Якщо не буде заборони обласного штабу, 31 липня відбудеться традиційний парад випускників. Відзначення відмінників навчання відбудеться також, як і раніше, – на стадіоні. А от вручення атестатів проводитимуть біля шкіл на відкритому просторі.

Більшість випускників та їхніх батьків обрали дату 31 липня для проведення параду випускників, розповіли на засіданні.  Однак, зважаючи на епідситуацію, є два варіанти, як буде відбуватися випускний у Тернополі: за першим, школи спершу окремо роздають атестати своїм випускникам, тоді, традиційно, парадом, вчорашні 11-класники вирушають на стадіон. При цьому мають дотримуватись соціальної дистанції та інших карантинних вимог. За другим, якщо епідситуація буде погіршуватися, атестати видають у школах, але на стадіон запрошують лише медалістів та переможців конкурсу на найкращу вишиванку.

– Сьогодні 16 липня, до 31 липня ситуація може змінитися, – пояснює лікар-епідеміолог, заступник директора обласного лабцентру Володимир Паничев. – Ми маємо розуміти, якщо сьогодні-завтра-післязавтра динаміка захворюваності буде стабільною, то це будуть одні можливості. Якщо ж після вихідних і надалі ситуація ускладниться, то головний санітарний лікар змушений буде внести подання про запровадження більш жорстких заходів. Наша готовність виконати всі вимоги реальна, але треба розуміти, що ми залежні від епідситуації. Обласна комісія вчора не взяла на себе сміливість приймати рішення, яке буде стосуватись випускних у школах. Зупинилися на тому, що рішення приймуть ближче до самої події.

Постанова, про яку згадує Паничев, каже: організатори масових заходів беруть на себе повну відповідальність за дотримання карантинних вимог. Тож епідеміолог запропонував почекати до середини наступного тижня і тоді робити висновки про доцільність проведення ходи випускників.

Тим часом керівництво стадіону має напрацювати схему, за якою всіх учасників ходи розсадять на безпечній відстані один від одного.

Остаточне рішення приймуть наступної середи.

А ось що думають про доцільність провести ходу випускників з дотриманням всіх карантинних вимог самі тернополяни.

Фото: Нова Тернопільська газета

Перейти до панелі інструментів