08.05.2024
Здоров’я Новини Оперативно

Тернопільщина – знову в переліку областей, де можна послаблювати адаптивний карантин

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, епідситуація у Тернопільській області покращилася. Сьогодні регіон випав із переліку областей, де раніше не дозволяли пом’якшити карантинні заходи. “Псував” статистику показник динаміки. Зараз він становить -12,2% і показує відношення захворюваності за останні 7 днів до показників за період 8-14 днів тому. При цьому враховують також показник лабораторних досліджень на виявлення коронавірусу за аналогічні періоди. В ідеалі показник динаміки не повинен перевищувати 10%, але ще в п’ятницю в нашій області він становив 47,03%.

Станом на ранок 13 липня завантаженість ліжок у медзакладах області, які відведені на лікування хворих на COVID-19, становить 16,92%. Норма не повинна перевищувати 50%.

Охоплення тестуванням – 37,22 на 100 тисяч населення, при нормі не менше 24.

Відсоток виявлення нових випадків коронавірусу – 6,52%, в ідеалі цей показник не має бути більшим за 11%.

Нагадаємо, на останньому засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом лікар-епідеміолог, заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев наголосив. що ситуація в області загалом залишається досить складною.

– Цьому сприяє порушення санітарно-епідеміологічних правил, зокрема, соціальної дистанції, [ігнорування] засобів індивідуального захисту, необов’язкові контакти, – пояснював тоді Паничев. – Перехід до адаптивного карантину багатьма людьми був сприйнятий як відсутність карантину взагалі. Не виключено, що нам потрібно повертатися до початків нашої роботи, я маю на увазі у першу чергу просвітницьку роботу. Нам знову потрібно достукатися до всіх з пропозицією соціальної відповідальності. На превеликий жаль, збільшення захворюваності тягне за собою смертельні випадки.

Зокрема, за останні дні в області зафіксували ще 2 смертельні випадки, спричинені ускладненнями через COVID-19.

Згідно даних МОН, Тернопільська область потрапила до переліку “зелених” регіонів, де можна послаблювати адаптивний карантин

 

 

 

Тим часом у переліку “червоних” областей наразі перебувають Чернігівська, Харківська, Рівненська, Донецька, Закарпатська, Волинська та Вінницька.

Фото: Главком

 

Перейти до панелі інструментів