25.04.2024
Місто Новини

Ресторанам скасують обмеження роботи до 22 год, а от дискотеки залишили під забороною і надалі

Дозволити роботу нічних розважальних закладів, а ресторанам продовжити роботу замість обмеження до 22 год  – такі пропозиції на засіданні міського штабу для боротьби з коронавірусом виніс начальник міського відділу поліції Сергій Осадца.

Спільно з муніципалами правоохоронці міста продовжують перевіряти, як в Тернополі дотримуються карантинних обмежень. 

– За 3 тижні ми склали 31 протокол, ще 11 матеріалів наразі на вирішенні, впродовж найближчих 2-3 днів і їх оформлять. Всі порушення – по статті 44-3 “Порушення правил щодо карантину людей”, – уточнює Осадца.

У Держспоживслужбі ж обіцяють ще й позапланові перевірки ресторанів та нічних магазинів, аби виявити злісних порушників.

– За останній тиждень практично щоденно виявляємо 2-3 акти порушення, – зауважує Осадца. –  Є випадки, коли люди просто ігнорують карантинні норми. В декого зафіксовані по три випадки. 

Незважаючи на це, Осадца вніс пропозицію дозволити закладам, які зараз працюють до 22 год, продовжити робочий день до 23 год. Мовляв, порушують не всі. Зрештою, пояснює правоохоронець, більшість виявлених порушень пов’язані саме з тим, що заклади працюють після 22 год. Решти ж карантинних вимоги вони дотримуються. Очевидно, на думку Осадци, на таку поступку легше піти, ніж постійно фіксувати нові порушення.

Натомість дискотеки, на його переконання, і далі мають залишатися під забороною.

– Важливо не допустити скупчення людей. Попри те, що ми не дозволяємо централізованих святкувань, дотримуватись соціальної дистанції на танцмайданчиках важко. За столиками люди сидять на безпечній дистанції, однак, коли відбуваються танці, ми розуміємо, що вимогу про належну соціальну дистанцію не проконтролюєш, – підсумував начальник міської поліції.

Після останнього обмеження закладам працювати до 22 год власники ресторанів та інших закладів харчування  написали звернення з проханням продовжити їм нічний час роботи, розповіли на засіданні штабу. При цьому попросили не гребти всіх під одну гребінку, а зважати на те, як кожен заклад дотримується карантинних обмежень, які прописали епідеміологи. 

– Спеціальна комісія виноситиме рішення щодо дозволу працювати кожному закладу окремо, – роз’яснює начальниця відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галина Горєва. – Зважати будемо навіть на те, чи всі працівники офіційно оформлені. І звісно ж, чи не було порушень даним закладом карантинних обмежень впродовж всього карантинного періоду.

Зрештою, штаб прийняв рішення дозволити закладам працювати до тієї години, до якої їм раніше дав дозвіл виконавчий комітет міської ради. Якщо вони будуть дотримуватися встановлених обмежень.

 

Фото: Vinbazar

 

Перейти до панелі інструментів