16.04.2024
Новини

У Чорткові вирішили спорудити те, чого Тернополю давно бракує

У Чорткові хочуть збудувати кількарівневу парковку в центрі міста. Не факт, що цей проект дійсно втілять, адже на таке потрібно чималі кошти, а чи знайде їх мерія райцентру – питання ще те. Міський бюджет такий проект навряд чи самостійно потягне.

Але принаймні в другому за величиною місті області розуміють, на скільки їм потрібна багаторівнева парковка. В обласному центрі такий проект слід було реалізувати вже давно, оскільки без кількарівневої парковки проблема паркування у Тернополі лише наростатиме і врешті «вибухне». Її не вирішити рейдами муніципалів та евакуаторами. Водії власне і паркуються з порушеннями через те, що залишити своє авто в центрі міста в робочий день часто ніде. Але керівництво Тернополя не особливо переймається тим, аби реально вирішувати проблему.

Що ж планують зробити у Чорткові. Як повідомляє Чортківська міська рада, є задум побудувати комунальний паркінг на вул. Гончара.

Депутати Чортківської міської ради уже надали дозвіл на розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування паркінгу. На завершальному етапі керівництво райцентру обіцяє провести громадські слухання.

У повідомленні міської ради сказано, що замість дворівневого паркінгу, який планували на початку, можливо вдасться спорудити цілих 3-4 поверхи. Кошти планують шукати через програми співфінансування з бюджету та у інвесторів, а також і з європейських фондів. 

Найкумедніше, що здати паркінг планують вже у наступному році. Це радше нагадує голослівний передвиборчий піар мера Чорктова, аніж реальність. Та все ж відрадно, що у райцентрі розуміють принаймні актуальність проблеми.

Фото: Чортківська міська рада

Перейти до панелі інструментів