20.04.2024
Місто Новини

Несподівана розв’язка: чим завершилась історія з фермером, який вчора влаштував переполох на Збаразькому кільці

Справа чоловіка, який у вівторок, 23 червня, ледь не звів рахунки з життям на Збаразькому кільці, тягнеться ще з 2014 року. І до Тернопільщини не має жодного відношення. 

Про це Файному місту розповів прокурор області Петро Бойко. Саме він приїхав на місце події і проводив перемовини із фермером, який погрожував завдати собі шкоди.

За словами прокурора, на місце події він приїхав у зв’язку з повідомленням про надзвичайну подію. Однак вже на Збаразькому кільці зрозумів: чоловіка, який видерся на стелу, знає.

– Ним виявився фермер, який вже раніше заявляв, що зазнав посягань з боку іншого суб’єкта господарської діяльності в агробізнесі, – пояснює ситуацію Петро Бойко. – Чоловік розповів також про протиправну діяльність певних правоохоронців. За заявами цього фермера, всі події відбулися ще в 2014 році на території Хмельницької області.

До Тернопільщини ці події не мають жодного відношення. Спершу її розглядали на Рівненщині та Хмельниччині, а на початку року справу скерували в Тернопільську область.

Деталі провадження прокурор не розголошує. Лиш зауважив, що мова йде про земельний конфлікт. 

Що ж стосується вчорашніх подій, то, як розповів Бойко, через сильний вітер було складно порозумітися з фермером, який виліз на рекламну конструкцію посеред Збаразького кільця і погрожував підпалитися.

– Долітали лише обривки фраз, – пояснює Бойко. – В якийсь момент я побачив, що ситуація набуває загрозливих обертів. Тому запропонував поспілкуватися детальніше, бо вже є певна конкретика в слідчих діях, і я був готовий обговорити це з чоловіком.

Фермер не заперечував, аби прокурор виліз до нього на рекламну стелу. За дві хвилини таких перемовин вдалося домовитись. 

– Після перемовин, він спустився, а  за ним,поспілкувалися внизу. Він сів у власне авто і поїхав додому, – розповів про завершення вчорашнього інциденту Бойко. – Діалог триває, ми спілкуємось і надалі.

За словами прокурора, з фермера у господарських спорах хотіли стягнути чималу суму коштів. Тому він з відчаю і пішов на крайнощі. 

Перейти до панелі інструментів