25.04.2024
Здоров’я Новини

У сусідній з Тернопільською області планують запровадити пулінг-тестування на коронавірус: що це і для чого?

На Львівщині планують запустити так зване пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу.

Про це у Фейсбуці повідомив очільник Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

“За статистикою останніх днів Львівщина стала своєрідним антирекордсменом. Спалаху не спостерігається, але кількість інфікованих рівномірно зростає. Джерелом зростання стало місто Львів. Через збільшення кількості інцидентів Львівська область обігнала Чернівецьку. Крім цього, утворилась черга на ПЛР-тестування” – йдеться в дописі.

На останньому засідання міського оперативного штабу заступник директора обласного лабцентру Володимир Паничев розповів, що у них також працюють над зразками зі Львівщини.

– Ми очікуємо на 500 зразків із Львівської області. Стільки ж чекаємо із Волинської. Це вже не вперше ми надаємо допомогу сусуднім областям, – зазначив тоді Паничев.

Щоб не допустити реального спалаху, вирішили запровадити пулінг-тестування.

“За результатами наради прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив розглянути можливість запуску пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу”, – пише Козицький.

Подібну схему планують розпочати на базі лабораторій, що задіяні до процесу тестувань.

Станом на ранок 7 червня, на Львівщині лабораторно підтвердили 2121 випадок коронавірусу. А це +68 випадків за останню добу. Області досі не дозволили послабити карантинний режим. Навіть потяги, які курсують через Львів, у самому місті не зупиняються.

Не послабили режим наразі і у Волинській, Рівненській та Чернівецькій областях.

Фото: tvoemisto.tv

 

Перейти до панелі інструментів