29.03.2024
Новини

Учні та студенти зможуть влітку безкоштовно їздити у 40% громадського транспорту Тернополя, але не всі

Влітку 2020 року учні та студенти навчальних закладів на території Тернопільської міської територіальної громади у транспорті міста в окремих випадках зможуть їздити безкоштовно.

Щоправда лише з картою тернополянина та лише у комунальному транспорті. У автобусах приватних перевізників, які працюють у звичайному режимі руху та у режимі маршрутного таксі, проїзд для них залишається платним.

Фактично учні та студенти зможуть скористатися правом безкоштовного проїзду у 42,5% громадського транспорту міста.

Безкоштовний проїзд для учнів і студентів у Тернополі ввели з 1 вересня 2019-го. До того під час канікул діяла лише 50% знижка на проїзд.  В цьому році, як пояснює керівник прес-служби міської ради Мар’яна Зварич, були звернення від батьків, що під час канікул діти їздять відвідувати гуртки, секції, у літні пришкільні табори. Тому прийняли нове рішення. 

Згідно з ним, впродовж усього літнього періоду включно з вихідними днями учні, вихованці середніх і професійно-технічних навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів, які навчаються в закладах, розташованих на території Тернопільської міської територіальної громади, їздитимуть у міському комунальному транспорті безкоштовно. Наразі йдеться лише про 2020 рік.

– Нові договори укладені з перевізниками протягом 6-8 травня 2020 року, – повідомила Терміново Мар’яна Зварич. – Отож, у комунальному транспорті (тролейбуси та автобуси ЛАЗ, МАЗ, MAN) проїзд для учнів та студентів безкоштовний протягом цілого року. 

Зокрема, безоплатно за наявності карти тернополянина можна їздити у всіх тролейбусах, а також в комунальних автобусах на маршрутах: №№ 1а, 4, 6, 6а, 9, 21, 23, 29, 31, 32, 35.

Мар’яна Зварич додала, що у автобусах приватних перевізників, які працюють у звичайному режимі руху, учні та студенти оплачують 50% від повної вартості проїзду, тобто 3 грн  (50% від безготівкової вартості 6 грн.) протягом цілого року. У цих автобусах трафарети із елементами оформлення зеленого кольору. 

У автобусах приватних перевізників, які працюють у режимі маршрутного таксі (трафарети з елементами оформлення жовтого кольору) учні оплачують 50% від повної вартості проїзду, тобто 3 грн. (50% від безготівкової вартості 6 грн.), але тільки протягом навчального періоду (включно по суботах і неділях). Під час канікул учні оплачують своєю карткою 100% вартості проїзду. Студенти у маршрутних таксі пільг не мають. 

Довідка Терміново.

За даними міської ради, у будні на маршрути міста виходять близько 50 тролейбусів та близько 130 автобусів, з яких комунальних автобусів – 29. Також ще 4 автобуси їздять у села Тернопільської МТГ.

Зараз кількість комунальних автобусів на маршрутах менша,  оскільки нові водії проходять стажування.

Перейти до панелі інструментів