20.04.2024
Місто Новини Політика

Суд відмовив Надалу в моральній компенсації у 100 тис. грн

Суд частково задовольнив позов міського голови Тернополя Сергія Надала проти громадської активістки Юлії Мамчак та видання “Номер 1”. Згідно рішення суду, видання все ж має написати спростування, а от активістка замість 100 тис. грн, які просив як відшкодування за моральну шкоду Надал, заплатить аж 768 грн судового збору. Але навпіл із виданням.

Нагадаємо, приводом для позову став пост Мамчак, на основі якого видання написало матеріал, де наводило підрахунки, що впродовж двох каденцій Надала місту завдали шкоди на майже 220 млн доларів. Статтю міський голова розцінив як таку, що ганьбить його честь, гідність та ділову репутацію, бо факти, наведені в ній, мовляв, недостовірні.

29 травня відбулося судове засідання, на якому Надалу у відшкодуванні відмовили.

Відповідно до рішення суду, видання “Номер 1” має спростувати зазначену недостовірну інформацію у той же спосіб, у який вона поширена. Публікація має вийти впродовж 10 днів.  

– В іншій частині позовних вимог відмовити, – каже представник суду на відео, яке виклала у Фейсбуці Юлія Мамчак.

Також у рівних частинах з “Агентством тернопільських новин” Юлії Мамчак має заплатити судовий збір у розмірі 768 грн 40 копійок на користь Тернопільської міської ради. У позові про захист ділової репутації Надалу відмовили. 

Хоча міський голова ще має 30 днів, аби подати апеляційну скаргу.

– Зобов’язали спростували ДЕЯКУ інформацію. Яку саме, дізнаємось з повного тексту ухвали. Тоді й прийматимемо рішення, – написала в соцмережі Юлія Мамчак.

Ухвалу мають оприлюднити впродовж 10 днів.

Відео: Юлія Мамчак

Перейти до панелі інструментів