29.03.2024
Місто Новини

На Тернопільщині відновили автобусні рейси лише в межах районів, пасажирів – катма

Із центрального автовокзалу Тернополя наразі можна поїхати рейсами лише в межах району. Їздять також і міжнародні рейси. Аналогічна ситуація і на інших районних автостанціях області.

Про це розповіли на довідці центрального міського автовокзалу.

– Зараз із автостанції їздять рейси лише в межах району. Наприклад, у Драганівку, Курники та Забойки, – розповідають на довідці. – Також є рейси на Варшаву, Гданськ, бо відновили міжнародне сполучення. Вказівок щодо продажу квитків між районами із Тернопільської ОДА поки що не було.

Як розповіла диспетчерка автостанції пані Марія, від початку дня здійснили лише 5 рейсів, до кінця дня буде ще кілька.

– Людей наразі мало, тож такої кількості рейсів, як до карантину, поки і немає. Але це лише перший день, можливо, потім їх буде більше, – розповіла диспетчерка.

Із центральної автобусної станції Чорткова також здійснюють рейси лише в межах свого району, розповіла телефоном працівниця автовокзалу пані Наталія.

– Наразі людей вкрай мало, – описує ситуацію вона. – Хоча відсьогодні запустили всі ті рейси, які були і до карантину. Однак пасажирів – мінімум.

Нагадаємо, очільник обласної держадміністрації Володимир Труш анонсував відновлення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньорайонному та міжнародному сполученні з 25 травня. При цьому йшлося, що в автобусах перевозитимуть тільки сидячих пасажирів у захисних масках.

Винятком є лише Кременецький район, де ситуація досі залишається складною, тож там поки не пом’якшили карантинних заходів.

Запустити внутрішньообласне сполучення наразі не ризикнули, пояснила на засіданні обласного штабу для боротьби з коронавірусом його голова Оксана Чайчук.

– З огляду на ситуацію в Кременецькому районі, вирішили поспостерігати тиждень. Якщо захворюваність збільшуватись не буде, дозволимо і внутрішньообласні рейси, – пояснює Чайчук. – Однак це поки ще абсолютно не стосується Кременця.

Комісія, яка визначає послаблення карантину, засідає раз на тиждень. Наразі до неділі рейси будуть здійснювати лише в межах районів.

Що ж стосується міського сполучення, то сьогодні на 31 автобусний і 9 тролейбусних маршрутів вийшли близько 100 автобусів і 49 тролейбусів. Про це розповів начальник міського управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук.

– Відновили і приміське сполучення в межах Тернопільської ОТГ на всіх 4 напрямках. Це рейси у Плесківці, Глядки, Вертелку та Курівці, – розповів для Файного міста Вітрук.

Залізничне ж приміське сполучення планують відновити з 1 червня, повідомили на засіданні обласного штабу.

Перейти до панелі інструментів