25.04.2024
Місто Новини

Дозвіл є, але підприємці ще готуються: чи варто тернополянам з 13 травня йти на продуктові ринки

Офіційний дозвіл на початок роботи є, однак самі ж підприємці кажуть: нормально ринки запрацюють ближче до кінця тижня.

8 травня на засіданні міського оперативного штабу ухвалили рішення відкрити три продуктові ринки Тернополя. Запрацювати вони мають із 13 травня.

– Ми частково відновлюємо роботу ринків у Тернополі. З 13 травня у нашому місті почнуть працювати лише три продуктові ринки: Тернопільський центральний ринок, “Овочевий ринок” на Шептицького і ринок “Оріон”. Їхня адміністрація зараз готує приміщення, у тому числі встановлює захисні екрани між покупцями і продавцями, як того вимагають постанови Уряду. Промислові ринки залишаються закритими, –  сказав тоді міський голова.

12 травня, за день до відкриття, на продуктовому ринку на Шептицького робота кипить. Самі ж підприємці сумніваються, що все запрацює з 13 числа.

– Підприємці почали готувати робочі місця лише сьогодні, і погода, як бачите, не сприяє. А за 2-3 дні вже точно відкриємось. Все залежить від готовності підприємців. Орієнтовно до кінця тижня запрацюємо, – розповів працівник овочевого ринку на Шептицького пан Василь у коментарі для Файного міста. – Засоби захисту вже є, наразі готуємо робочі місця. На вході стоятимуть контролери, вони пропускатимуть покупців в обмеженій кількості та мірятимуть їм температуру.

На засіданні міського оперативного штабу 12 травня міський голова також вніс пропозицію, щоб міряти температуру не лише відвідувачам, а й самим підприємцям.

– Є пропозиція розмістити патрулі при в’їзді на ринки, це не буде ускладнювати роботу і не перешкоджатиме руху покупців, – сказав Сергій Надал. – Бо підприємці приїздять на ринок з самого ранку, отоді й проводити температурний скринінг. Варто забезпечити дотримання норм не лише серед покупців, а й серед продавців. Зараз вони приїдуть з районів, де є хворі на коронавірусуну хворобу. Тож варто максимально перестрахуватись.

Тим часом у штабі повідомили, що з 13 травня запрацюють лише два продуктові ринки : Тернопільський центральний ринок і «Овочевий ринок» на вулиці Шептицького.

Перейти до панелі інструментів