19.04.2024
Здоров’я Новини

Зупинилося серце: в Кременецькому районі через ускладнення від COVID-19 померла 52-річна жінка

За весь період на Тернопільщині від коронавірусної хвороби та її ускладнень померли 17 людей. Останній випадок трапився в п’ятницю, 8 травня, на Кременеччині.

Про це в розмові із кореспонденткою Файного міста повідомив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Богайчук.

– У пацієнтка 68-го року народження підтвердили COVID-19. Крім того вона мала багато супутніх патологій, – розповідає про випадок Богайчук. – Стан жінки був стабільним. Вона була при свідомості, не на апараті штучної вентиляції легень. Однак стан раптово погіршився, зупинилось серце. Реанімувати пацієнтку не вдалось.

Загалом в області 959 випадків коронавірусу станом на ранок 8 травня.

Хоча пан начальник управління зауважує, що вже можна говорити про спад захворюваності. Пов’язує їх Богайчук із дотриманням карантинних заходів.

– Дещо зросла захворюваність після Великодня, як і прогнозувалось. Наразі ж ситуація стабілізується. Тернопільщина стандартно йде на третьому-четвертому місці по Україні за кількістю тих, хто захворів. Але при цьому у нас найнижча летальність, – зауважив Богайчук.

За словами заступника директора обласного лабораторного центру Володимира Паничева, найбільш ураженими в області залишаються Кременецький, Монастириський і Шумський райони.

– 70,6 %  із 17 померлих від коронавірусної хвороби в області – люди, віком від 60 років. Ця ж категорія є найбільш вразливою, – наголосив Паничев на засіданні міського оперативного штабу. – Що ж стосується захворюваності, то розподіл між різними віковими категоріями розподіл захворюваності більш-менш однаковий.

Згідно даних Міністерства охорони здоров’я України, наразі на Тернопільщині на COVID-19 хворіє 688 людей. Одужали 254.

 

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів