26.04.2024
Здоров’я Місто Новини

У Тернополі 1 новий випадок COVID-19 за добу. Тішитись зарано, кажуть у штабі

Станом на ранок 6 травня, в області зафіксували 12 нових випадків коронавірусу, один із них – в самому Тернополі. Однак радіти таким показникам – передчасно.

Про це у розмові з Radio Rocks розповів міський голова Сергій Надал.

– Я би не радив тішитись, що лише один випадок офіційно зареєстрований. Багато людей досі перебувають вдома або в лікарнях з підозрами й очікують на результати тестів, – пояснює Надал. – Сьогодні в лікарнях міста лежать 20 хворих на COVID-19, зокрема, 15 – в лікарні швидкої допомоги, ще 5 – у міській дитячій, з них троє дітей.

З підозрою в медзакладах міста перебуває 22 людей: 6 – у лікарні швидкої допомоги, і 16 – у дитячій. Стан всіх пацієнтів середньої важкості. До апарату штучної вентиляції легень нікого не підключали.

В міській лікарні №3 на обсервації перебуває четверо людей.

Згідно результатів лабораторних аналізів, за попередню добу на Тернопільщині виявили 12 випадків зараження. В порівнянні з 30 квітня, коли цей показник становив 71 (з них 5 випадків – у самому Тернополі), це справді може здатись прогресом. Та й цього тижня кількість нових випадків теж відчутно поменшала.

1 травня – 14 нових випадків (2 з них у Тернополі).

2 травня – 30 (1 у Тернополя)

3 травня – 45 (7 у Тернополі)

4 травня – 28 (6 у Тернополі).

5 травня – 27 (7 у Тернополі).

Оперативний штаб також опублікував інфографіку, на якій розмістили дані по Тернополю від кінця травня: в який день скільки нових випадків коронавірусу виявляли.

Дані міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом

Тому в міській раді закликають не робити передчасних висновків про те, що пандемія вже пройшла свій пік.

Нагадаємо, в понеділок, 4 травня, на засіданні міського оперативного штабу таку ж думку висловив і заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

– З 29 квітня намітилась динаміка до зниження захворюваності за результатами лабораторного підтвердження, – сказав тоді Паничев. – Така ж тенденція має місце і за результатами реєстрації випадків під підозрою. Після 29 квітня, а саме 30 квітня та 1-3 травня – це період зниження. Про це свідчать дані двох незалежних вибірок: первинні діагнози з клінік та лабораторних обстеження нашого центру. Важливим буде зрозуміти у найближчі дні, чи ці вихідні не змінили ситуацію. Це вплине на подальші рішення.

Згідно рішення оперативного штабу, з 5 травня в місті почали пом’якшувати карантинні заходи.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів