26.04.2024
Здоров’я Місто Новини

У Тернополі COVID-19 діагностували вже у 22 медпрацівників

У Тернополі збільшилась кількість медпрацівників, які захворіли на коронавірусну хворобу, – до 22 людей.

Про це на засідання міського оперативного штабу розповів заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

– В місті збільшилась кількість медперсоналу, в якого виявили коронавірус, – розповів Паничев. – Але це відбулось за рахунок закладів обласного підпорядкування. З 22 медпрацівників, яким підтвердили діагноз за весь період спостереження у Тернополі, 11 – працівники міських закладів, стільки ж – обласних закладів охорони здоров’я.

В місті вже одужали 12 людей, з них троє – медперсонал, зазначив Володимир Паничев.

– Хоча з 29 квітня намітилась динаміка до зниження захворюваності за результатами лабораторного підтвердження, – продовжує епідеміолог. – Така ж тенденція має місце і за результатами реєстрації випадків під підозрою. Після 29 квітня, а саме 30 квітня та 1-3 травня – це період зниження. Про це свідчать дані двох незалежних вибірок: первинні діагнози з клінік та лабораторних обстеження нашого центру. Важливим буде зрозуміти у найближчі дні, чи ці вихідні не змінили ситуацію. Це вплине на подальші рішення.

Нагадаємо, в неділю, 3 травня, стало відомо, що коронавірус підтвердили у чотирьох медпрацівників, серед них троє – це лікарі. Сьогодні ж COVID-19 діагностували також у медпрацівника Тернопільської обласної психоневрологічної лікарні.

Загалом у Тернополі коронавірусну хворобу діагностували у 74 людей.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів