29.03.2024
Місто Новини

У Тернополі з 5 травня дозволять роботу стоматологічних клінік і закладів фаст-фуду

У Тернополі з 5 травня планують зняти обмеження, які раніше були прийняті міськрадою, але не заборонені постановою Уряду. Зокрема, йдеться про роботу закладів швидкого харчування, приватних стоматологічних клінік, закладів громадського харчування з доставкою їжі. Проект рішення про зняття цих обмежень прийняли під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом 4 травня. Затвердити його мають на засіданні виконкому міськради. 

– Нагадую, що рішення про надзвичайну ситуацію було прийняте у Тернополі раніше, ніж в Україні, – каже міський голова Сергій Надал. – І відповідно у нас приймали ряд обмежень, які відсутні у постановах Уряду. Сьогодні можемо говорити про те, щоб привести у відповідність наші рішення до постанов Кабміну. Але тільки з урахуванням всіх вимог, якщо це не буде нести додаткової небезпеки для тернополян – суб’єктів господарювання, продавців, покупців і всіх, хто з тим зв’язаний. Ці пропозиції були опрацьовані минулого тижня спільно з підприємцями, медиками та управлінням економіки міськради. 

Так, з 5 травня у Тернополі планують дозволити такі види діяльності:

  1. Надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки, доставки замовлень за умови забезпечення персоналу захистом обличчя, очей, рук та споживачів засобами індивідуального захисту – зокрема, респіраторами або захисними масками. А також дотримання вимог санітарної обробки приміщень не більше, ніж двічі на день та температурного скринінгу працівників на початку роботи, безконтактної передачі замовлень, безконтактного розрахунку.
  1. Дозволити торгівельну діяльність продуктами швидкого харчування, в тому числі кавою та гарячими напоями в одноразовому пакуванні, із забороною вживання їжі та напоїв на місці, за умови забезпечення персоналу із захистом обличчя, очей, рук та споживачів із засобами індивідуального захисту. А також дотримання вимог санітарної обробки приміщень не більше, ніж двічі на день та температурного скринінгу працівників на початку роботи, безконтактної передачі замовлення.
  2. Продовження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ за умови перебування в приміщенні не більше одного відвідувача з використанням засобів індивідуального захисту (маски, рукавички, окуляри або щиток) працівниками та відвідувачами. А також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів – прибирання двічі на день з відміткою у графіку прибирання. 
  1. Надання ургентної стоматологічної допомоги приватними стоматологічними клініками, кабінетами, виключно за умови наявності довідки, розміщеної на доступному для  відвідувачів місці, про результати обстеження на COVID-19 методом ПЛР усього медперсоналу, забезпечення роботи медперсоналу засобами індивідуального захисту (захисні комбінезони, маски, щиток, відповідно до наказу МОЗ України № 994). За попереднім записом, не більше одного пацієнта в кабінеті з дотримання інших санітарних  та протиепідемічних заходів в умовах карантину відповідно до наказів МОЗ України. 

– Є пропозиція, щоб із завтрашнього дня ці суб’єкти господарювання почали працювати, – каже міський голова. – Стосовно всіх інших маємо постанову Уряду яка діє до 11 травня. Готуємо протокол засідання штабу,  паралельно управління економіки готує проект рішення для виконавчого комітету  для внесення змін, які озвучили. 

Як повідомили у прес-службі міськради, рішення виконкому буде прийняте в робочому режимі, його одразу ж обіцяють оприлюднити.

Перейти до панелі інструментів