24.04.2024
Здоров’я Новини Соціальні проблеми

Хворих із Чернівецької області можуть госпіталізовувати у медзаклади Тернопільщини

Наразі ситуація на Буковині показує: послаблювати карантинні заходи ще зарано. Якщо так буде і надалі, то сусідні області проситимуть приймати хворих із Чернівеччини у своїх госпітальних закладах. Хоча, які насправді наслідки від Великодніх свят, буде зрозуміло не раніше, ніж за тиждень, бо кількість нових випадків за день на Тернопільщині зростає.

Про це на засіданні міського оперативного штабу розповів заступник директора лабораторного центру Володимир Паничев.

Те, що люди хворіють менше, або в легких формах – результат проведення карантинних заходів, вважає Паничев. Тому послаблювати їх поки – не на часі, бо загалом по області росте кількість захворювань на коронавірусну хворобу.

– Число хворих перевищує в середньому 27 за добу, – пояснює епідеміолог. – Були дні, коли реєстрували понад 42 випадки. Якщо така негативна тенденція і надалі буде спостерігатись, то очікуємо  на  зростання числа хворих, госпіталізованих і, відповідно, летальних випадків.

За інформацією лабораторного центру, у Кременецькому районі динаміка до збільшення: за вихідні 30 нових випадків, тепер їх 110. З них у Почаївській ОТГ – 78, серед них 27 медпрацівників. Натомість не збільшилась кількість хворих у Козівському, Борщівському, Підгаєцькому, Гусятинському, Бережанському, Зборівському та Підволочиському районах.

– Від Великодніх свят прошло 6-7 днів, ще зарано робити якісь висновки про епідситуацію в місті та області. Поспішати не варто, – продовжує пояснювати Володимир Паничев. – Через погіршення ситуації в Чернівецькій області, розгладається можливість залучення медзакладів у сусідніх областях, для госпіталізації хворих із цього регіону. Прикладцієї області показує, що ситуація доволі складна. Незважаючи на те, що триває теплий період року і кількість сонячних днів збільшується, але ситуація в Чернівецькій області не покращується, і це теж варто враховувати.

Нагадаємо, днями у Заліщицькій центральній районній лікарні померла 73-річна жителька Чернівецької області, яку туди госпіталізували із коронавірусною хворобою.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 10 ранку 27 квітня, у Чернівецькій області всього за весь час зареєстровано 1375 випадків коронавірусної хвороби, 26 людей померли, 60 вже одужали. Для порівняння, в сусідній Івано-Франківській – 761 випадок, 47 смертей, 66 людей вже одужали.

На Тернопільщині ж 612 випадків COVID-19, з них 10 закінчились летально, 70 людей подолали хворобу.

 

Головне зображення pixabay

 

 

 

Перейти до панелі інструментів