08.05.2024
Здоров’я Новини

З пацієнтами, які перебувають на обсервації в лікарні №3, працюватиме психотерапевт

Психотерапевтичні бесіди проводитимуть із пацієнтами міської лікарні №3, які перебувають на обсервації. Про це повідомив 27 квітня під час засідання Тернопільського штабу для боротьби з коронавірусом начальник відділу охорони здоров’я міськради Василь Даньчак. Психотерапевта залучили після трагічного випадку, що стався  24 квітня з тернополянином, який перебував на обсервації у цій лікарні. 39-річний чоловік, який 14 квітня повернувся з Польщі, покінчив життя самогубством. 

Як повідомив під час засідання штабу начальник міського відділу поліції Сергій Осадца, правоохоронці виїжджали у лікарню та досліджували ситуацію, а також спілкувалися з сусідами. Однією з причин трагедії, як каже пан Осадца, могли бути сімейні негаразди. Зараз проводять розтин тіла, про його результати правоохоронці повідомлять згодом. 

Як повідомив начальник відділу охорони здоров’я міськради, на обсервації в третій лікарні перебуває 21 людина. На самоізоляції в Тернополі – 467 осіб. 

– Зранку обсервацію залишила одна людина, не добувши один день до кінця, – каже Василь Даньчак. – Про це ми повідомили поліцію.

Як повідомляв раніше Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом, чоловік, який звів рахунки з життям на обсервації, був одружений, виховував 4 дітей. Протягом двох років він майже весь час жив за кордоном. Йому ніхто не приносив у лікарню передач. Тричі на день він отримував лікарняне харчування. У палаті, в якій він жив сам, був індивідуальний санвузол і балкон. Симптомів коронавірусу у чоловіка не було, тричі на день він вимірював температуру тіла, не скаржився на самопочуття. Увечері, 24 квітня, чоловік зачинився у палаті. На вечірньому обході медики не змогли відчинити двері, тому викликали поліцію. У палаті виявили людину без ознак життя…

Перейти до панелі інструментів