19.04.2024
Місто Новини

“У людей притупилося відчуття небезпеки”: тернополян закликають не ігнорувати карантинні заходи

Останніми днями жителі області “розслабились”, говорять представники міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом. Внаслідок цього в місті пропонують проводити вибіркові перевірки крамниць, а також збільшити кількість патрулів у парках міста.

В базових медичних закладах вдається утримувати ситуацію, розповів заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев. Насторожує епідеміолога скоріше те, як зросла активність жителів міст в останні дні.

– Значно збільшилась кількість приватного транспорту, в закладах торгівлі більше людей, – розповідає Паничев. – Розумію, що, мабуть, люди вже трішки втомились від карантину, або в них притупилося відчуття небезпеки. Бо завдяки нашим спільним заходам вдалося не допустити серйозних ускладнень, а в місті вдалося не допустити летальних випадків. І це притупило сприйняття ситуації мешканцями. Я би хотів наголосити: ця невидима небезпека, якщо поки що гостро себе не проявляє, то тільки завдяки спільним зусиллям. Не можна розслаблятись! Бо це може мати небезпечні наслідки.

Обмежувальних заходів поки введено достатньо, аби тільки люди їх дотримувались, вважає епідеміолог. Особливо наголошує на ризику, на який наражають себе люди, які збираються йти святити великодні кошики.

– І парафіяни, і священники все ж мають виконати рекомендації своїх ієрархів. Ми їх можемо тільки підтримати. В ці святкові дні треба утриматись від зайвих зустрічей і походів, у тому числі і до культових закладів, – продовжує Паничев. – Я хотів би наголосити: за період карантину в людей склалось певне коло спілкування: співробітники, домашні. Не можна зараз в це коло здорових людей допускати інших, які можуть стати джерелом зараження. І потрібно нетерпимо ставитись до випадків, коли ми бачимо порушення карантинних заходів.

Наразі ж в оперативному штабі дали завдання правоохоронцям проводити вибіркові перевірки продуктових крамниць. За словами міського голови Сергія Надала, це пропозиція самих тернополян. БО в багатьох магазинах, які на початку дотримувались карантинних заходів, вже почали робити це раз через раз. Не проводять регулярних прибирань, пускають в приміщення більшу кількість людей, ніж дозволено, та й самі клієнти не дотримуються встановленої дистанції

Поліція ж обіцяє чергувати біля церков .

Перейти до панелі інструментів