20.04.2024
Місто Новини

Чи штрафують людину, якщо вона не носить маску, але має її при собі: пояснення поліції

За минулі вихідні в місті зафіксували 44 скарги від жителів Тернополя про порушення карантинних заходів, з них 12 – на людей, які гуляють містом без захисних масок. Однак далеко не кожен такий виклик закінчується штрафом.

Про це на засіданні міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом розповів начальник Тернопільського відділу поліції Головного управління Нацполіції Сергій Гаврилюк.

– За 11-12 квітня в місті зареєстрували 44 звернення громадян про порушення карантинних заходів. 19 з них стосувались скупчення людей, 1 – функціонування заборонених закладів, 4 – здійснення торгівлі, 5 – порушення встановлених обмежень чи заборон, 12 – відсутність засобів індивідуального захисту, 3 – підтвердження випадків коронавірусної інфекції.

Однак протоколів про порушення згідно зі статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей – авт.) правоохоронці не складали.

– Ця неділя була умовно тренувальною перед Великоднем, – пояснює Гаврилюк. – В церквах було від 10 до 50 людей в піковий час.

Правоохоронці надіються, що на свята люди будуть ще більш свідомими.

– Протоколи на порушників не складали, бо, якщо хтось із громадян робить звернення, що на вулиці є людина без маски, поки приїде наближена група реагування, то особи там вже може і не бути. Але якщо людина є, то патрульні спершу роблять зауваження. Якщо людина витягає з кишені маску і далі продовжує рух в ній, ми вважаємо, що вона прислухалась до зауважень.

Що ж до порушень умов торгівлі, то ці факти не підтвердились, запевнив Гаврилюк.

Перейти до панелі інструментів