19.04.2024
Місто Новини

Вдень опалення в домівках тернополян вимикатимуть

Наразі ще не було передумов, що завершити опалювальний сезон, однак, аби даремно не витрачати ресурси, в місті опалення тепер будуть подавати в конкретні години.

Чимало тернополян скаржаться, що надворі тепло, а в квартирі неможливо всидіти, бо батареї – гарячі. Хтось просить вимкнути опалення, хтось – навпаки – боїться застудитись під час карантину. Про це розповів очільник міста Сергій Надал і пояснив, як тепер подаватимуть тепло в домівки тернополян .

– Вимикати централізоване опалення можна лише тоді, коли впродовж трьох днів середньодобова температура була більше 8 градусів тепла, – пояснює міський голова Сергій Надал. – До сьогодні таких умов не було, тому законних підстав немає. Тим паче, ми живемо в умовах карантину, коли є загроза ГРВІ та інших інфекційних захворювань, тому категорично не можна допускати, щоб люди перемерзали, поки сидять вдома.

Тож в міській раді прийняли наступне рішення.

– Щодня, під час таких потеплінь, опалення в квартирах будуть вимикати з 10.00 год  ранку до 17.00 год дня. Такий режим також буде впливати на оплату, бо за ці години плата за тепло не будуть нараховувати.Таким чином планують зберегти нормальний тепловий режим у більшості житлових будинків та квартир міста, – продовжує Надал.

Нагадаємо, Тернопільміськтеплокомуненерго зробило перерахунок вартості теплопостачання, і вже за березень жителі міста отримають платіжки, в яких за опалення доведеться заплатити на 32% менше.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів