19.04.2024
Здоров’я Новини

Про ймовірність відміни карантину говоритимуть не раніше, ніж за 10 днів – Ляшко

Розмови про пом’якшення карантинних заходів вже з 14 квітня – наразі передчасні. 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на вранішньому брифінгу 8 квітня

Вчора в мережу потрапила інформація про те, що в Україні вже розписали сценарій виходу країни із карантину. Начебто, є вже навіть дата – 14 квітня.

В цей день “відкриють невеликі магазини, площею до 400 кв. м, а вже з 1 травня почнуть відкривати решту крамниць, торгові центри і перукарні. З середини травня ресторанам дозволять приймати відвідувачів. Кордони будуть зачинені до кінця червня”, – йдеться в матеріалі видання LB.ua, автори якого посилаються на власні джерела.

Віктор Ляшко прокоментував цю інформацію наступним чином.

– Наразі ми досліджуємо розвиток епідеміологічної ситуації в Україні. Порівнюємо всі сценарії, які відбуваються в країнах Європейського Союзу та сусідніх країнах, які пізніше за нас впровадили превентивні заходи. Стосовно впровадження відміни карантину, рішення приймуть ближче до завершення самого карантину. Наразі ми лише на третьому дні посилених жорсткіших заходів. Тому питання відміни будемо коментувати не раніше, ніж через 10 днів від сьогоднішньої дати.

Головне зображення pixabay

Перейти до панелі інструментів