25.04.2024
Новини

Кого зупиняють на КПП на в’їздах до Тернополя: пояснення від патрульних

На чотирьох контрольно-пропускних пунктах, що їх вже облаштували при в’їзді до міста, обов’язково перевіряють вантажний транспорт та авто з реєстрацією в інших областях та країнах.

Про це на засіданні оперативного штабу 6 квітня розповів начальник патрульної поліції області Богдан Шевчук.

– Наразі працює вже чотири КПП, – розповідає Шевчук. – На вихідних ми додали ще два: зі сторони Кременця та колишнього МРЕВ (тепер – регіональний центр МВС на вулиці Бережанській – авт.). За ці вихідні працівники патрульної поліції перевірили 3 790 транспортних засобів. З них 1 344 – з інших областей, 2 000 – з тернопільською реєстрацією, 232 – вантажні авто, 214 – іноземці. У трьох водіїв виявили температуру. Один із них – з Тернополя, тож йому порадили звернутись до сімейного лікаря, медики на КПП є на місці. Ще один водій – з району, він хворіє, про що мав відповідну довідку. Третій – іногородній, тож йому порадили звернулись на “гарячу лінію”, щоб він став на облік у лікаря.

На львівській трасі КПП не відкривали, бо дорогою стоїть стаціонарний пост управління патрульної поліції, пояснив Богдан Шевчук.

– На трасі М-09 працює спецпост на повороті до Зборова, там працюють медики і поліцейські, тому немає потреби в аналогічному при в’їзді до Тернополя. Крім того, обласний штаб для боротьби з коронавірусом прийняв рішення обмежити всі межі області. Тож на кордонах з іншими областями вже розміщені 10 контрольно-пропускних пунктів, які обслуговують працівники патрульної поліції нашої області.

У Тернополі ж перекриті всі під’їзди до міста на шляхах міжнародного значення: чернівецька траса, хмельницька, бережанська та виїзд із міста на дорогу Київ-Кременець. Разом із патрульними на КПП на хмельницькому та чернівецькому напрямках стоять також медики, на двох інших блокпостах вони з’являться найближчим часом.

– У Зборові зупиняють всіх із львівського напрямку, з Хмельниччини зупиняють періодично – задля  профілактики, бо ще аналогічний пост працює на кордоні двох областей, –пояснює очільник патрульної поліції. – В обов’язковому порядку на постах зупиняють іногородні авто та на іноземній реєстрації, а також вантажівки.

Наразі немає доручення на національному рівні, щоб зупиняти і перевіряти всі авто, зазначив Шевчук.

Також працівникам патрульної поліції на засіданні міського штабу дали доручення, аби вони посилили контроль за дворами Тернополя. Оскільки люди з районів привозять в місто сільськогосподарську продукцію, яка не має жодних дозволів. Тому при в’їзді до міста просять авто перевіряти і на такі речі.

Фото: пресслужба міської ради Тернополя

Перейти до панелі інструментів