16.04.2024
Новини Оперативно

У Почаєві четверо медпрацівників захворіли на  COVID-19, ще 23 – на обсервації. Як зараз працює райлікарня?

У чотирьох працівників Почаївської райлікарні підтвердили COVID-19. З них двоє станом на ранок 6 квітня перебувають у інфекційному відділенні райлікарні. Ще двоє – вдома на спостереженні сімейних лікарів. Всі хворі – представники молодшого медичного персоналу лікарні. Їх стан задовільний, у них легка форма захворювання.  Про це повідомив головний лікар Почаївської районної клінічної лікарні Богдан Кучер. 

– Ще 23 контактних працівників лікарні – на обсервації. Це медсестри і 5 лікарів. З них 12 на обсервації у райлікарні, 11 – вдома, – каже він. 

Те, що лікарня закрита – не відповідає дійсності, зауважує головний лікар. 

– Лікарня працює в інфекційному режимі. Ми приймаємо тільки пацієнтів з підтвердженими випадками коронавірусної інфекції. У нас працює приймально-діагностичне і інфекційне відділення, – каже він. – Вже підтверджена версія, що хворі заразилися від дитини з Кременецького району, яка 26 березня потрапила у нашу лікарню з пневмонією. Її відправили у Тернопіль, де через добу підтвердили COVID-19. Саме після цього випадку наша лікарня працює як інфекційна. Ще раніше лікарню звільнили від пацієнтів, які знаходилися на плановому лікуванні, для того, щоб ми були готові надавати допомогу хворим на коронавірус. 

Сам Богдан Кучер зараз на роботі, працює в поліклініці. Наразі у Почаєві більше немає підтверджених випадків COVID-19, повідомив лікар.  Якщо хворі будуть, лікарня готова їх прийняти на лікування. На питання, чи є кому лікувати, лікар відповів, що є. 

Зараз для медзакладу важливим є забезпечення засобами захисту. Наразі їх вистачає лише на 10 днів, каже головний лікар. 

– Нам треба те, що всім – багаторазові костюми, респіратори, апаратуру, – каже пан Кучер. – У нас два апарати штучної вентиляції легенів, але другий у неробочому стані. Потрібно ще хоча б два. 

Як повідомив заступник директора обласного лабораторного центру Володимир Паничев, станом на 10.00 6 квітня в Тернопільській області зареєстровано 160 випадків COVID-19 на 9 адміністративних територіях. Серед хворих – 44 медпрацівники. З них у Монастириському районі – 35, у Заліщицькому – 2, Козівському – 1,  Кременецькому – 4, Бучацькому – 1. У Тернополі хворий один медпрацівник, але захворювання не пов’язане з наданням меддопомоги (стоматолог, який повернувся з-за кордону – ред.). 

– Хочу наголосити, що серед тернопільських медиків немає таких, які змушені знаходитися на самоізоляції, не дивлячись на те, що у нас було доволі багато пацієнтів з районів, – каже Володимир Паничев. 

Довідка

Хто бажає допомогти Почаївській райлікарні, кошти можна перерахувати на рахунок:

КНП Почаївська РКЛ

р/р ua243387830000026008055123889

МФО 338783

ЄДРПОУ02000866

Перейти до панелі інструментів