25.04.2024
Новини

Головний санітарний лікар на Монастирищину так і не доїхав. Президент запевняє, що все під контролем

У своєму традиційному відеозверненні президент України Володимир Зеленський звернувся до українських медиків, зокрема, до медпрацівників Монастириського району.

Нагадаємо, тут станом на вечір 3 квітня зафіксовано 94 випадки COVID-19, серед інфікованих 37 працівників медичних установ району. А жителі райцентру раніше зверталися до глави держави у відеозверненні. У ньому йшлося про незабезпеченість районної лікарні і неправдиву інформацію від обласної влади.

  • Були проведені перемовини з департаметом охорони здоров’я, склада медичного персоналу повністю укомплектований і продовжує працювати, за що їм велика подяка, – сказав президент у відеозверненні. – Станом на зараз в лікарні є 4 апарати ШВЛ, місцеве управління закупить ще, відповідний тендер розміщений на Prozorro. Медики забезпечені костюмами і респіраторами на найближчі дні, йде робота над повним забезпеченням їх всім необхідним. Вирішується питання і забезпечення інших лікарень регіону, зокрема, Козівського району. Наступні вантажі з Китаю підуть в першу чергу у Тернопільську і Чернівецьку області, де ситуація найскладніша.

У коментарях до відеозвернення керівника держави волонтери з Монастириськ повідомляють, що він поінфомований недостатньо.

Зокрема, Ірина Ванат пише:

Президент у своїй промові стверджує, що сьогодні на Тернопільщині перебував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. На його сторінці у Facebook знаходимо програму перебування у нашій області.

Заплановано:
📌перевірка роботи обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня.
📌візит до медичного закладу, який є визначеним як госпітальна база для прийому та лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією.
📌зустріч та спілкування із медичними працівниками. Мені важлива думка та оцінка ситуації тих, хто на передовій бореться із COVID-19.

В одному зі своїх постів Віктор Ляшко обирає медзаклади Тернопільщини, де варто побувати. Зупинився на Козівській райлікарні. Перед тим відвідав Тернопільську лікарню швидкої допомоги та університетську лікарню.

У Тернопільській обласній держадміністрації повідомляють, що Віктор Ляшко взяв участь у засіданні обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

І хоч під час засідання штабу головний санітарний лікар країни отримав інформацію про стан справ у Монастириськах, у лікарню їхати не ризикнув. Хоча напередодні візиту згадував про цю лікарню під час свого брифінгу.

Монастириські активісти підтвердили, що у райцентр пан Ляшко їхати не наважився.

  • Ні, сказав що ми всім забезпечені, дякуючи голові ТОДА,а ми всі займаємося політикою і не час нам це все заполітизувати, – повідомила Ірина Ванат. – Ми це слухали і думали про що він говорить. 3 тижні в нас було пекло, журналісти це все бачили, це все було на виду у всіх, а тепер так цинічно нам сказати це… Ми за тиждень забезпечили лікарню, так як вона не була забезпечена за всі роки, а тепер нам говорять: ні, це не ви, це ті дядьки, які стояли збоку і спостерігали із-за кута. Нам не дали можливості сказати правду, зато вони донесли президенту свою брехню і це є низько і підло, смертями людей не грають!

 

Перейти до панелі інструментів